Proof of Conceptfonds geopend

04/10/2018

Tijdens het zeer drukbezochte evenement Flevoland Groeit is vrijdag 28 september officieel het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland geopend. Gedeputeerde Jop Fackeldey, Ger de Bruin (directeur Flevoland Capital) en Rob Schouten (directeur Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland) hebben gezamenlijk het fonds geopend.

Daarnaast werd ook officieel de voucherregeling voor ondernemers gelanceerd. Gedeputeerde Fackeldey, die Jan Nico Appelman verving, toonde zich trots op de regelingen: “Flevolandse ondernemers willen groeien. Financiering is daarvoor een belangrijke voorwaarde waarop ondernemers soms vastlopen. Als provincie springen we in dat gat en lossen we een probleem op. Dat is een feestje waard.”

Provinciale doelstelling
In het fonds zit 13,3 miljoen euro en is bedoeld om ondernemers de kans te geven hun innovaties en plannen te toetsen op haalbaarheid. Het stimuleren van innovatie is essentieel voor de bevordering van economische groei in Flevoland, een belangrijke doelstelling van de provincie. De miljoenen zijn beschikbaar gesteld door de provincie Flevoland, de Rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie. Het fonds wordt beheerd door Flevoland Capital.


Foto: Studio Wierd

Flevoland Capital
Naast financiële steun, staan de mensen van Flevoland Capital ook klaar om ondernemers te helpen met hun kennis en netwerk. Met de openstelling van het POC-fonds gaan er voor ondernemers in Flevoland veel deuren open. Die naar kapitaal, maar ook naar kennis en expertise. Flevoland Capital is al jaren actief als fondsbeheerder met als doel Flevoland verder te laten floreren. Iets wat de provincie absoluut verdient. Directeur Ger de Bruin: “Nu kunnen we verder investeren in het verstevigen van ons ecosysteem voor ondernemers, daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij. We roepen ondernemers dan ook op om zich bij ons aan te melden met hun plannen via de website www.pocfondsflevoland.nl.”

Voucherregeling
Tegelijkertijd met het PoC-fonds werd ook de voucherregeling voor ondernemers gelanceerd. Met een voucher kunnen ondernemers kennis of onderzoek inkopen en 50% van de investering terugkrijgen met een maximum van 15 duizend euro. Het doel is om hiermee groeibelemmeringen weg te nemen en ondernemers te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. De OMFL behandelt de aanvragen voor de voucherregeling.

Aanmelden kan via www.voucherregelingflevoland.nl.


Foto: Studio Wierd