Uitdaging XXL: Verwendag op 21 november

08/10/2018

Veel inwoners van Lelystad hebben moeite met rondkomen. Voor hen is het lastig om in de basisbehoeftes te voorzien en er is geen ruimte voor leuke extra’s. Op 21 november worden deze inwoners in het zonnetje gezet en organiseert de Lelystadse Uitdaging in samenwerking met het bedrijfsleven een verwendag.

Uitdaging XXL
De Lelystadse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zich graag inzet voor de maatschappij en kwetsbare doelgroepen. Ook dit jaar zijn zij weer de uitdaging aangegaan om een verwendag te organiseren voor gezinnen met een minimum inkomen. Bij de organisatie van dit evenement zijn stichtingen betrokken die met de gekozen doelgroep werken en kennis en ervaring daarmee hebben. De lokale partners zijn Stichting IDO en Welzijn Lelystad. Via deze partners worden de gezinnen en individuen die deze dag kunnen gebruiken bereikt.

De verwendag vindt plaats op woensdag 21 november tussen 14.00 en 18.00 uu. Aansluitend vindt er een VIP-avond plaats in De Groene Sluis inclusief modeshow met make-over. En men kan, zo vlak voor kerst, voordelig kerstinkopen doen met het shoptegoed dat beschikbaar gesteld wordt.

Hoe kun je helpen?
De Lelystadse Uitdaging wil alle bezoekers in de watten leggen door o.a. kappers, stylisten en masseurs. Daarnaast is er een uitgebreid entertainmentprogramma en zijn er verschillende workshops en activiteiten.

Het event zal op basis van volledige vrijwilligheid en donaties mogelijk worden gemaakt en hier kunnen Lelystadse ondernemers hun steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld door middel van een bijdrage in natura of een donatie. Als sponsor kun je gratis reclame via verschillende online en offline media verwachten.

Om deze dag tot een succes te maken, wordt er gezocht naar:  

Verwenmomenten, zoals:

 • Kappers
 • Stylisten: haar en kleding
 • Masseurs
 • Give-aways voor in Goody bag
 • Pedicure/manicure
 • Fotografen

Entertainment voor jong en oud, zoals:

 • Schminkers, clown, ballonnentovenaar
 • Kindertheater
 • Fotografen
 • Artiesten
 • Catering
 • Catwalk, rode loper
 • Aankleding/versiering

Verloting 
Als afsluiter vindt een gezamenlijk feestje plaats inclusief verloting met een hapje en een drankje. Met als special guest: zanger Roy Oostweegel. Voor de verloting kunnen Lelystadse ondernemers cadeaus van klein tot groot (zoals bioscoopkaarjes, een bezoek aan een museum, een kop koffie met gebak bij een leuke horecagelegenheid, een gezichtsbehandeling, een nieuwe winterjas, een fiets of kaartjes voor het zwembad) aanbieden.

Locatie: MFA de Hanzeborg, Plein 201, Koningsbergenstraat 201, Lelystad.

Meer informatie of een bijdrage leveren? Neem contact op via info@lelystadseuitdaging.nl of bel met Simone Veldt: 06-45556767.