Syscon zet landing in: infrastructuur is “Ready for take off!”

19/11/2018

De werkzaamheden aan de infrastructuur zijn in de eindfase terechtgekomen. Na maanden van hard werken, achter de schermen en onder de grond, is de infrastructuur van Lelystad Airport klaar voor opening van het vliegveld.

“Een voorbeeld van sterke regionale samenwerking en ondernemerschap komt tot uiting in onze samenwerking met Syscon en haar partners. Een mooi resultaat voor de regionale werkgelegenheid. Wij zijn dan ook enorm tevreden.” (Lelystad Airport)

De afgelopen periode heeft Syscon samen met haar samenwerkingspartners een nieuwe milieuvriendelijke serverruimte voor Lelystad Airport ingericht. De koeling van de ruimte wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de buitenlucht. Daarnaast wordt voor brandbestrijding gebruik gemaakt van een milieuvriendelijk blusgasoplossing die wel de haard dooft, maar niet de apparatuur beschadigt.

Bij stroomuitval kan worden teruggevallen op een noodstroomvoorziening.

Zo is de serverruimte niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gericht op maximale beschikbaarheid.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan glasvezeltracés die twee serverruimtes met elkaar verbinden. Het glasvezeltracé wordt ‘dubbel’ uitgevoerd om beschikbaarheid van systemen te garanderen.

De laatste maanden van het jaar worden gebruikt om onder andere Wifi te realiseren zodat passagiers ongestoord kunnen inchecken.

www.syscon.nl