Jan Vriezen nieuwe directeur Batavialand

09/01/2019

Per 1 februari 2019 wordt Jan Vriezen de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Erfgoedpark Batavialand in Lelystad. Hij is sinds 2016 nauw betrokken geweest bij diverse projecten van Batavialand, zoals voor het conserveringsstation van de IJsselkogge en ondersteuning van het management rond subsidieaanvragen en organisatie.

Sinds het vertrek van Hans Maris afgelopen september naar de Meerpaal in Dronten is Jan Vriezen aangesteld als waarnemend directeur. 

Mireille Huizenga, voorzitter van de Raad van Toezicht: "De Raad van Toezicht is zeer verheugd met de benoeming van Jan Vriezen. Wij zien in hem een enthousiaste en daadkrachtige directeur met ruime culturele ervaring en een zakelijke blik.”

Jan Vriezen is blij met zijn benoeming: “Batavialand is volop in ontwikkeling en ik heb veel zin om op deze prachtige plek aan de slag te gaan om de ambities samen met verschillende partners verder uit te bouwen.”

In het verleden is Jan Vriezen werkzaam geweest als zakelijk directeur bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en het Rijksmuseum te Amsterdam.

Hij is partner bij XPEX, het bureau dat samen met Batavialand een Masterplan opstelde voor de ontwikkeling van het instituut. De komende jaren zal veel aandacht uitgaan naar het fasegewijs realiseren van het centraal in de kuststrook van Lelystad gelegen Erfgoedpark.