URETEK en Buytenplaets Suydersee winnen ondernemersprijzen BKL Gala 2019

15/01/2019

Op zaterdag 12 januari vond het BKL Gala plaats. Hoewel Trofee-genomineerden GSF Glasgroep en Koopjedeal ook ruimschoots aan de voorwaarden voldeden, maakte Hans Blom, voorzitter van de BKL Trofee Commissie, die avond bekend dat URETEK de BKL Trofee verdiende. BKL leden bekroonden Buytenplaets Suydersee tot winnaar van de BKL Award, de twee andere gegadigden voor de prijs waren Lelymare Horses en Ukje.

Lelystad blij met URETEK
Welk bedrijf uiteindelijk met de BKL Trofee naar huis gaat, wordt ieder jaar besloten door de BKL Trofee Commissie; zij baseren deze keuze op innovativiteit, duurzaamheid en betrokkenheid van de genomineerde bedrijven. Ook hadden BKL leden tot begin januari de tijd om hun voorkeur per e-mail door te geven aan juryvoorzitter Hans Blom. Aan de hand van deze input, de bedrijfsbezoeken en een uitgebreid overleg, wees de jury dit jaar URETEK aan als terechte winnaar.

Publieksfavoriet: Buytenplaets Suydersee
De BKL Award gaat naar het bedrijf dat de meeste stemmen van BKL leden - het publiek - ontvangt. Aanwezigen konden de stemvouchers in een stembus stoppen; deze werden door de jury bij elkaar opgeteld. Buytenplaets Suydersee werd tot winnaar uitgeroepen.

Succesvol ondernemersfeest
Het BKL Gala was ook dit keer ruim van tevoren volledig uitverkocht. De circa 800 bezoekers hebben genoten van een divers programma; te beginnen met een openingsdans van Wereldkampioen tango dansen Carlos y Mirella en een mooi zangoptreden van Marciano Metz en Anne van der Zee. Na inspirerende woorden van directeur Irene Medema, voorzitter Dirk Jan Verdoorn en burgemeester Ina Adema, die tijdens een interview in ging op de actualiteiten in de stad, werden de winnaars bekendgemaakt. Vervolgens barste het ondernemersfeest los! Het Agora Theater was geheel in stijl van het thema ‘It Takes 2’ versierd. En a touch of tango. De spetterende aankleding, entertainment van Empt, optreden van Boston Tea Party, dj-skills van Mick Rijsenbrij en natuurlijk de hoofdact Kimberly Maasdamme, zorgden samen voor een spetterend begin van het ondernemersjaar 2019.

Afscheid Irene Medema
Het BKL Gala 2019 werd dit jaar voor de 7e keer door directeur Irene Medema gepresenteerd. Dit keer met een dubbel gevoel: het was haar laatste keer. “Ik zou de functie nog jaren kunnen blijven uitoefenen, toch vind ik het tijd om het stokje door te geven aan iemand anders. Er staat nu een financieel gezonde en zichtbare bedrijfskring, met goede evenementen en veel trouwe leden. Hier ben ik trots op en kan nu met een gerust hart het overdragen en mijn energie in andere mooie projecten stoppen”, aldus Irene Medema. Ze bedankte alle BKL leden en het bestuur voor een geweldige tijd en fijne contacten.

Tijdens het officiële gedeelte van de avond stelde zij haar vervanger voor: Sandra Kamp. Sandra is lid van de BKL en heeft haar eigen trainingsbureau StiP Trainingen. Na lovende woorden van een aantal BKL leden ontving Irene Medema van burgemeester Ina Adema het eerste Stadscompliment; een gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor haar inzet voor de Lelystadse gemeenschap.

De organisatie van dit prachtige gala heeft Irene in samenwerking met Peter Rijsenbrij Producties uitgevoerd.