Afscheid directeur BKL Irene Medema: “Ik blijf actief in Lelystad en ga niet stil zitten”

31/01/2019

Op vrijdag 1 februari neemt Irene Medema officieel afscheid als directeur Bedrijfskring Lelystad. “Het waren prachtige, leerzame jaren waarin ik ondernemend Lelystad goed heb leren kennen. Dit heb ik met ontzettend veel plezier gedaan en gaf me heel veel energie. Ik neem afscheid als directeur, maar stil zitten doe ik niet; met mijn eigen bedrijf, Dualhanded, blijf ik lid van de BKL en betrokken bij verschillende Lelystadse projecten. Gelukkig hebben we in Sandra Kamp een goede opvolger gevonden, waar ik het volle vertrouwen in heb.”

Mooie plannen
“Vanaf 1 februari zet ik mij vanuit mijn eigen bedrijf, Dualhanded, in voor een aantal Lelystadse projecten en initiatieven.  Zoals het Lelystad Akkoord, Lelytalent, Sterk Technisch onderwijs in Lelystad, circulaire regionale economie en de nieuwe campus Porteum. Mijn passie ligt bij het in verbinding brengen van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven; wat is de behoefte van de leerling en wat hebben bedrijven van het onderwijs nodig of hoe kunnen we het bedrijfsleven en onderwijs meer met elkaar integreren?  Vanuit het Lelystad Akkoord zet ik mij in voor de inclusieve arbeidsmarkt. Hier wordt gekeken naar de talenten die mensen bezitten en proberen we voor iedereen een kans op een baan te vergroten.”

Een bijzondere periode
“Financiën, administratie, communicatie, automatisering… De afgelopen ruim 6 jaar bij Bedrijfskring Lelystad heb ik samen met het bestuur en de leden hard gewerkt aan een gezonde en florerende bedrijfskring. Daarnaast heb ik me ingezet voor het bij elkaar brengen van de leden, de interactie onderling en het vergroten van de zichtbaarheid van de club. Door elkaar te helpen kom je écht verder, dat is wel gebleken. De belangen van Lelystadse ondernemers had ik altijd voorop staan.”

Vertrouwen in de toekomst
“Met een gerust hart draag ik mijn rol over aan Sandra. Ze stelt zich toegankelijk en betrokken op naar de leden en kiest voor een inhoudelijke insteek. En ik heb ondervonden in onze samenwerking dat ze veel positieve energie heeft en uitstraalt. Dit maakt het voor mij een stuk makkelijker om ‘los te laten’.”

Op 1 februari neemt Irene officieel afscheid (16.30-18.00 uur bij Restaurant Applaus). “Voor iedereen die ik niet op mijn afscheidsborrel tref: heel erg bedankt voor de fijne samenwerking. We komen elkaar ongetwijfeld in een andere setting weer tegen”, sluit Irene af.