Symposium "Goed gespoord van West naar Noord"

12/02/2019

Op vrijdagavond 1 maart aanstaande vindt het Symposium “Goed gespoord van West naar Noord” plaats. BKL leden zijn van harte uitgenodigd. De avond wordt georganiseerd door D66 en CDA Noordoostpolder en het ondernemersplatform BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder).

Symposium "Goed gespoord van West naar Noord"
Het symposium is wat de organisators betreft de aanzet om de verbinding tussen het Westen en Noorden op de politieke agenda te zetten. Een snelle en goede OV verbinding, voor iedereen toegankelijk. Het waarom is helder. De Randstad is overvol, er rijden steeds meer auto’s op de weg, het platteland moet ook via OV een goede verbinding hebben met de stad, het Noorden kan per trein alleen via Zwolle worden bereikt. Een goede OV verbinding biedt economische kansen en, niet onbelangrijk, de CO2-uitstoot moet sterk worden verminderd.

Met deskundigen uit diverse geledingen worden standpunten en visies uitgewisseld en gaan we in gesprek. Maurits von Martels en Rutger Schonis zijn er namens hun 2e Kamerfractie, Rob van der Bijl is o.a. specialist mobiliteit en gasthoogleraar en Dorothé Wennekendonk regiodirecteur van Prorail; het symposium wordt gevuld met een aantal interessante gasten. De avond staat onder leiding van Eén Vandaag - presentator Rob Hadders. Voor koffie, een hapje en drankje wordt gezorgd.

Bestel jouw ‘treinticket’!
Gelet op het aantal beschikbare plaatsen, kunnen BKL leden zich aanmelden via www.tickettekoop.nl. Het symposium begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open.

Aanmelden kan tot dinsdag 26 februari 2019. Heb je vragen dan kun je contact opnemen via de contactgegevens op de website www.lelylijn.eu