Uitnodiging voorlichtingsbijeenkomsten over de Mededingingswet

08/03/2019

VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een serie voorlichtingsbijeenkomsten getiteld 'ACM: toezicht op concurrentie'. Deze bijeenkomst is interessant voor BKL leden die bijvoorbeeld willen samenwerken met andere ondernemers of concurrentie van (lokale) overheden ervaren.

De regels van de Mededingingswet
Iedere ondernemer heeft te maken met de Mededingingswet. Maar het is best ingewikkeld om de mededingingsregels toe te passen op de eigen situatie. Wat mag nu wel of niet en onder welke omstandigheden? VNO-NCW en MKB-Nederland horen vaak dat ondernemers twijfelen over toepassing van de regels en daarom maar afzien van samenwerking met andere partijen, bang voor sancties wanneer zij de wet onverhoopt toch overtreden. Dat is niet de bedoeling van de wet, die juist moet zorgen voor gezonde marktwerking.

Na deze bijeenkomst weten de aanwezigen waar ze op moet letten als het om samenwerking met andere ondernemers of concurrentie met overheden gaat. 

Programma
Allereerst zal de ACM vertellen over haar werkwijze en wat wel en niet mag als ondernemers willen samenwerken. Daarna gaat de ACM in op de praktijk van adviesprijzen van leveranciers (verticale prijsbinding). Tenslotte vertelt de ACM over de regels waar overheden zich aan moeten houden wanneer zij met bedrijven concurreren (Wet Markt en Overheid). 

Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze kunnen ook van tevoren ingediend worden. De ACM kan niet ingaan op specifieke casussen.

De voorlichtingsbijeenkomsten worden gehouden van 15.30 tot 18.30 uur op de volgende data en locaties:

  • Dinsdag 19 maart 2019  de ‘Malietoren’ te Den Haag
  • Dinsdag 26 maart 2019  Golden Tulip Tjaarda te Oranjewoud
  • Donderdag 28 maart 2019  Hotel De Bilderberg te Oosterbeek
  • Donderdag 4 april 2019  Conferentiehotel Guldenberg te Helvoirt
  • Dinsdag 9 april 2019  Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch

De toegangsprijs bedraagt € 55,00 (excl. 21% btw) per persoon. Dit bedrag wordt via een éénmalige machtiging afgeschreven. 

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link. Kort voor de bijeenkomst ontvangen de aanwezigen nog een bevestiging met aanvullende informatie.