BKL op de racefiets bij de Rabobank Omloop Flevoland

16/04/2019

Na het succes van vorig jaar kunnen ondernemers en hun medewerkers op zaterdag 22 juni deelnemen aan de Rabobank Omloop Flevoland. De Rabobank Omloop Flevoland is het oudste toerfietsevenement van Flevoland en is een ware ontdekkingstocht op de voormalige Zuiderzeebodem. Leden van de BKL kunnen zich, indien gewenst, na aanmelding voorbereiden bij TC Flevoland. Vanaf woensdag 1 mei staan de trainingstochten van de vereniging ook open voor de aangemelde BKL leden.

Rabobank Omloop Flevoland
De gevarieerde routes van 85 en 125 km voeren de deelnemers o.a. door de nieuwe natuur van het Horsterwold, ‘s lands grootste aaneengesloten loofbomenbos met z’n wilde paarden. Bovendien passeren ze de landschapskunst van de Groene Kathedraal bij Almere en kunnen ze genieten van het uitzicht op landbouwweggetjes, prima berijdbare betonfietspaden en polderdijken.

De Rabobank Omloop Flevoland kenmerkt zich door een uitstekende organisatie en maakt het NTFU keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ meer dan waar: De routes zijn voortreffelijk uitgepijld en onderweg zijn er voldoende rustpunten voor een hapje en drankje.

Trainingen
BKL leden kunnen zich, indien gewenst, na aanmelding gaan voorbereiden bij TC Flevoland. Vanaf woensdag 1 mei staan de trainingstochten van de vereniging ook open voor de aangemelde BKL leden. Vanaf die woensdag, is er elke woensdag een training bij toerclub Flevoland aan de Schouw 54-01 (start: 18.30 uur!).

De trainingstochten op de racefiets voor 3 niveaugroepen hebben doorgaans een lengte van 50 tot 60 km. Groep 1 rijdt met een gemiddelde snelheid van 25 km/u, terwijl bij groep 2 en groep 3 de gemiddelde snelheid respectievelijk ligt op 27 km/u en 33 km/u. Zie ook www.toerclubflevoland.nl.

Programma Rabobank Omloop Flevoland 22 juni

  • 09.00 uur: Inloop
  • 09.30 uur: Start
  • 15.00 uur: Nazit

Aanmelden
Aanmelden kan via dit formulier en kan zowel voor een individueel BKL lid of met een team van collega’s als een bedrijfsinschrijving. Er zijn geen kosten verbonden aan de trainingen en de toertocht. Wel wordt geacht dat iedere deelnemer WA verzekerd is.