Medidis Beste Leerwerkbedrijf en Dimitri Talent van het jaar

19/04/2019

Dinsdagmiddag 16 april werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing van dit jaar bekendgemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf van het jaar werd Medidis en Beste Talent van het jaar is Dimitri Heijenberg. Voor het inhoudelijke deel was topspreker Ynzo van Tony Chocolonely aangetrokken. Zijn inspirerende verhaal over het ontstaan van het idee, de bedrijfsfilosofie en het verhaal achter de cacao was geweldig en zette alle aanwezigen aan tot denken. Natuurlijk verliet niemand het pand zonder een reep!

Met de Leerwerkverkiezing benadrukt het Lelystad Akkoord hoe belangrijk praktijkervaring is in de combinatie van werken en leren. Het opdoen ervan is echter alleen mogelijk door de inzet van Leerwerkbedrijven. De verkiezing is een stimulans voor bedrijven om zich aan te melden als leerwerkbedrijf. Campagnemanager van het Lelystad Akkoord, Irene Medema, benadrukte in de opening van de middag het doel van het Lelystad Akkoord: met elkaar bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt in Lelystad. 

Bijbanenmarkt
Voorafgaand aan de leerwerkverkiezingen was door het Lelystad Akkoord in samenwerking met Nazet Acherrat van Samen en sociaal een bijbanenmarkt georganiseerd. Hier kwamen bedrijven en leerlingen die een bijbaantje zoeken of te bieden hebben, bij elkaar. Nazet deed samen met Ben Vermeer, bestuursvoorzitter van het MBO College Lelystad, voor het publiek een verslag van de ochtend en de mooie resultaten. “Er zijn heel veel matches gemaakt. De jongeren waren zo enthousiast en wisten na de empowerment training precies wat ze wilden zeggen” vertelt Nazet stralend. Ben geeft aan “Ik vond het prachtig om te zien dat de jongeren een heldere pitch konden geven. En wat geweldig dat de werkgevers zo enthousiast waren over de kandidaten. Er zijn mooie matches gemaakt!” 

Dimitri Heijenberg beste talent van het jaar
Winnaar Dimitri doet naar zeer veel tevredenheid mee aan het programma Lelytalent van het MBO College. Hij zegt daarover: “In het programma zijn de bezoeken aan bedrijven fijn geregeld. Hier zie je waar je voor leert en welke beroepen er in Lelystad zijn. Vorig jaar moesten we de stages zelf allemaal regelen en dan is het toch moeilijk om een passende stage te vinden.” Brenda Bos begeleidt Dimitri in zijn stage bij Welzijn Lelystad. Ze is heel trots op hem. “Zodra ik de kans krijg, bied ik hem de eerstvolgende baan aan die er binnen ons team vrijkomt”. 

Medidis beste leerwerkbedrijf van het jaar
Tot slot werd bekendgemaakt wie er naar huis zou gaan met de titel Beste Leerwerkbedrijf van het jaar. Genomineerd in deze categorie waren: De Groene Sluis, Hajé, Medidis. Medidis werd door de jury als winnaar gekozen. Jacqueline de Bruijn, HR manager bij Medidis, nam vol trots de prijs in ontvangst van voorzitter Andries Greiner en wethouder John van den Heuvel.

Voorzitter van de jury, Andries Greiner had over alle genomineerden een mooi verhaal. Hieruit kwam helder naar voren dat alle genomineerden het meer dan verdiend hebben  deze nominatie te ontvangen. De jury bestond uit wethouder John van den Heuvel, Tom Lansink, Jannie van den Berg en Andries Greiner. De winnaars ontvingen uit handen van wethouder Van den Heuvel en Andries Greiner een prachtig beeld als aandenken. Alle genomineerden kregen een oorkonde en bloemen. De talenten ontvingen daarnaast een Lelypas met een leuk tegoed. Na de uitreiking was er volop gelegenheid om de winnaar en de twee andere genomineerden te feliciteren onder het genot van een hapje en drankje. De ontvangst was zeer goed verzorgd door medewerkers van het Werkbedrijf en de buurtvoorlichters. De catering was in handen van Samen en sociaal en Werkbedrijf Lelystad.