Lelystadse ondernemers halen 1.185 euro op voor Resto VanHarte

26/04/2019

Chris Snoek van Kartcentrum Lelystad vroeg tijdens het jaarlijkse BKL Kart Event op 25 april 2019 aandacht voor Resto VanHarte. Dit goede doel brengt mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding. “Via buurtrestaurants bouwt Resto VanHarte aan een hechte gemeenschap en aan een betere buurt”, legt ondernemer Chris Snoek uit. “Deelnemers van het BKL Kart Event konden tijdens het event een vrijwillige donatie doen, uiteindelijk hebben we 1.185 euro opgehaald!”

Ook Sandra Kamp, directeur Bedrijfskring Lelystad kon zich vinden in het initiatief van Chris Snoek; “Het BKL Kart Event is elk jaar een groot succes bij ondernemend Lelystad. Toen Chris voorstelde dat hij dit jaar uit naam van het Kartcentrum Lelystad een goed doel aan het event wilde koppelen, kon ik mij hier direct in vinden. Wanneer een ondernemer, aangesloten bij de BKL, iets wil betekenen voor de stad, faciliteren wij dit als Bedrijfskring - waar mogelijk - graag”.

Resto VanHarte
Aansluiting met de samenleving verliezen, kan iedereen overkomen. Resto VanHarte wil het sociaal isolement en de eenzaamheid dat hier vaak mee gepaard gaat, onder de aandacht brengen en actief bestrijden. Dit doen ze door samen te koken en eten, met als doel een hechte gemeenschap en een betere buurt. Via de buurtrestaurants en met hulp van vrijwilligers, organiseert Resto VanHarte één keer per week een gezond en betaalbaar driegangendiner en gezellige avond waar iedereen – uit alle lagen van de bevolking – van harte welkom is. In Lelystad vindt dit elke dinsdag van 17.30 uur tot 20.00 uur plaats in MFA Zuiderzeewijk of MFA De Dukdalf. “Een goed initiatief”, aldus ondernemer Chris Snoek. “Iedereen in de samenleving hoort erbij en doet er toe, dat wordt bij Resto VanHarte benadrukt.”

BKL Kart Event
Het jaarlijkse BKL Kart Event is niet meer weg te denken uit de agenda van Bedrijfskring Lelystad. “De combinatie van fun en netwerken, maakt het evenement enorm populair onder de ondernemers die bij ons zijn aangesloten”, legt directeur Sandra Kamp uit. Dit jaar was team ‘Minardi’ bestaande uit de bedrijven Covebo (Marcel van Loenen) en Hajé (Thierry de Jager) het snelste, gevolgd door team ‘Force India F1’ gevormd met de bedrijven Albert Heijn Voorhof (Andrew en Jonathan Vosselman) en RAM Mounts Benelux (Cornelis van Putten). Op de derde plaatst eindigde team ‘Red Bull’ waar Van der Linden Makelaardij (Marc Bosboom) en ACDA Advies en Consultancy (Gerard Acda) deel van uitmaakten. “Het event was weer een groot succes, met name ook vanwege de speciale aandacht voor Resto VanHarte. Mooi om te zien hoeveel ondernemers dit goede doel een warm hart toedragen”, aldus Sandra Kamp.

Bekijk hier alle foto's van het BKL Kart Event 2019