Komst CTI bevestigt Lelystads logistieke propositie

10/07/2019

Lelystad Airport Businesspark verwelkomt binnenkort een vestiging van Control Towers International (CTI). Op een kavel van 1,3 ha. aan de Archimedeslaan op Lelystad Airport Businesspark gaat CTI een logistieke hub bouwen. Algemeen directeur van CTI, Tal Haimovich, wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom en de directeur van OMALA, Rob Verhoeff, tekenden donderdag 4 juli de koopovereenkomst.

CTI heeft haar hoofdvestiging in Hoofddorp, nabij Schiphol. Het bedrijf biedt wereldwijd een breed scala aan innovatieve logistieke oplossingen, beheerd door een logistieke controletoren en ondersteund door de modernste IT-hulpmiddelen. Een team van logistieke professionals beheert dag en nacht de werking en coördineert een vlekkeloze verplaatsing van zendingen van deur tot deur.

Gunstig klimaat voor logistieke vestigingen
Lelystad biedt CTI mogelijkheden haar diensten verder uit te breiden. De Flevolandse hoofdstad heeft zich in korte tijd samen met Almere en Zeewolde opgewerkt tot de 4e plek op de landelijke ranglijst van logistieke hotspots. De aanstaande uitbreiding van Lelystad Airport, de ruimte en snelle beschikbaarheid van kavels, de verbetering van de infrastructuur, de komst van modegigant Inditex, de ingebruikname van Flevokust Haven voor de binnenvaart; het zijn allemaal factoren die meespelen en het gunstige klimaat creëren voor logistieke vestigingen.

De nieuwe vestiging in Lelystad biedt op termijn werkgelegenheid aan 30 tot 50 mensen. De bouw van de logistieke hub begint na de zomer; opening van de CTI-vestiging is voorzien in 2020.