Piraten nemen Batavialand over

29/08/2019

Piraten nemen op 31 augustus Batavialand over tijdens de jaarlijks terugkerende Piratendag. De hele dag bruist de werf van de activiteiten. Van knopen en zeekaart lezen tot demonstraties zwaardvechten en kanonschieten. Piratenmunten kunnen verzameld worden bij het Piraten handelsspel. En voordat de kinderen meehelpen om het schip te bevrijden, kunnen ze zich laten schminken.

Terug in de tijd
Het museum en de werkplaatsen op de werf zijn open. Kijk hoe de beeldsnijderij of zeilmakerij werkt of sla zelf een touw en smeed ijzer. Aan boord van het schip de Batavia is het leven in de 17e eeuw tastbaar. De chirurgijn staat klaar om gebitten te controleren en de kok is druk bezig voor de bemanning.

Zaterdag 31 augustus is jong en oud welkom in Batavialand om zich onder te dompelen in de avontuurlijke wereld van oude schepen, ambachten en piraterij. Van 10:00 tot 17:00 uur in Batavialand, Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad. Voor meer informatie en tickets: www.batavialand.nl/piratendag