Nieuwe opleiding SCALA haakt aan op groei logistieke branche Flevoland

02/09/2019

Steeds meer logistieke bedrijven vestigen zich in Lelystad en omgeving. Voeg hier de komst van Lelystad Airport en het omliggende bedrijvenpark aan toe en het moge duidelijk zijn dat de vraag naar goed geschoold personeel, met name in de logistieke sector, toeneemt. SCALA – een samenwerking tussen MBO College Lelystad en MBO College Airport – start in september 2019 met een nieuwe verkorte opleiding tot Logistiek Medewerker. “Eerst in het MBO College Lelystad, maar uiteindelijk op een inspirerende praktijkruimte op Lelystad Airport Businesspark”, aldus Piet Mathot, Programma en Transformatiemanager SCALA.

Rob Verhoeff, directeur OMALA (gebiedsontwikkelaar van Lelystad Airport Businesspark), is eveneens enthousiast over de opleiding: “Ondernemers vinden de beschikbaarheid van geschikt personeel een belangrijke vestigingsfactor. Daarom zijn we erg blij dat SCALA het initiatief heeft genomen om vanaf september 2019 te starten met logistieke opleidingen aan het ROC in Lelystad en dat zij de les- en praktijkruimte ook op korte termijn willen onderbrengen op ons bedrijvenpark.”

Dichtbij het vuur
In eerste instantie wordt de nieuwe opleiding, net als de al bestaande opleidingen van SCALA, gegeven in MBO College Lelystad. De ideale situatie is uiteindelijk een mooie locatie op het bedrijvenpark rondom Lelystad Airport. “Het bedrijventerrein is geweldig in trek voor logistieke bedrijven, waar onze studenten aan de slag kunnen”, licht Piet Mathot toe. “Het aanbieden van een studie op deze unieke locatie brengt praktijk en opleiding heel dicht bij elkaar.”

Onze ervaring leert dat de motivatie stijgt als je op een inspirerende plek leert

Maatwerk voor bedrijven
SCALA gaat de logistieke opleiding ook aan bedrijven aanbieden; de opleiding wordt specifiek afgestemd op de individuele scholingsbehoefte van het bedrijf. Zo kunnen logistieke bedrijven eigen medewerkers laten specialiseren en doorgroeien, om zo een kwaliteitsslag te maken.

>> Download de digitale leaflet
Of kijk voor meer informatie op www.rocvf.nl/scala