Bijeenkomst project ‘Toekomst in de Techniek’

04/09/2019

Vorig jaar vormde een groep ondernemers in Noordoostpolder een collectief, om mensen die blijvend aan de kant staan een kans te geven en tegelijkertijd iets te doen aan het personeelstekort. Dit gebeurde door samen met UWV, gemeenten en onderwijs een leerwerktraject te vormen. Dit succesvolle project krijgt een vervolg. Ook Dronten, Lelystad en Almere gaan deze aanpak overnemen. Gemeente Dronten en Werkbedrijf Lelystad hebben ervoor gekozen om de krachten te bundelen in het project ‘Toekomst in de Techniek’. Op 18 september a.s. is de eerste bijeenkomst. 

De arbeidsmarkt staat al geruime tijd onder druk, waar het gaat om het vinden van vak- personeel in de techniek. Daarnaast is er een groep mensen die blijvend aan de kant staat. Het project ‘Toekomst in de Techniek’ is er op gericht om gemotiveerde mensen met een uitkering functiegericht op te leiden en zodoende als vakkrachten aan de Flevolandse maakindustrie te binden. Tijdens een bijeenkomst op 18 september wordt het project besproken.

Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst hoor je alles over het succesvolle project in Noordoostpolder, de mogelijkheden voor jouw bedrijf wanneer het project in Dronten/Lelystad van start gaat en de ondersteuning vanuit de deelnemende gemeenten en UWV. Uiteraard is er ook aandacht voor de financiering. Daarnaast is er ruimte om aan te geven wat jij als deelnemer en ondernemer belangrijk vindt in een dergelijke samenwerking.

Val je onder één, of meerdere, van onderstaande drie criteria, dan ben je van harte welkom bij de bijeenkomst op 18 september.

  • Je bent een werkgever in de technische sector
  • Je wil meedenken en/of meedoen aan het project Toekomst in de Techniek
  • Jouw bedrijf zit in de machinebouw, metaal, transport, elektronica, kunststofverwerking of installatie

Datum en tijd: Woensdag 18 september 2019, vanaf 15.00 uur
Locatie: Van Werven Reclycing in Biddinghuizen, Biddingringweg 23

Aanmelden kan bij Suze Teunissen, Projectleider Toekomst in de Techniek, via s.teunissen@dronten.nl. Je ontvangt daarna een uitnodiging met alle benodigde informatie