BKL secretaris Hans Blom draagt stokje over

01/10/2019

Na ruim 10 jaar als secretaris bij Bedrijfskring Lelystad actief te zijn geweest, geeft Hans Blom het stokje nu over. Aan collega Rosanne Dijkstra, welteverstaan. “Na 10 jaar is het tijd om de jongere generatie een kans te geven”, licht Hans Blom toe. “De functie past perfect bij ons bedrijf [Okkerse & Schop Advocaten red.] en in Rosanne heb ik het volste vertrouwen.”

Terug in de tijd
Vóór Hans, vervulde Bas van Dijen, eveneens werkzaam bij Okkerse & Schop Advocaten, de rol van secretaris bij Bedrijfskring Lelystad. Toen Bas de functie neerlegde, greep Hans zijn kans: “Ik wilde me graag inzetten voor het lokale bedrijfsleven en zag dit als een goede manier om dat te doen. De rol van secretaris past mooi bij dat wat ik als advocaat altijd al deed.” Als BKL secretaris was Hans verantwoordelijk voor de realisatie van formele stukken, bewaakte hij de statuten, zorgde hij ervoor dat de formaliteiten in acht werden genomen en was hij voorzitter van de BKL Trofee- en Award Commissie.

Voorzitter BKL Trofee- en Award Commissie
Laatstgenoemde was stiekem Hans’ favoriete deel. “Elk jaar hield ik potentiële kanshebbers in de gaten, was ik verantwoordelijk voor de daadwerkelijke nominaties en bepaalde ik, samen met de commissie, welk bedrijf uiteindelijk met de BKL Trofee naar huis ging. De bedrijfsbezoeken die daaraan vooraf gingen, vond ik het leukste om te doen. In gesprek gaan met Lelystadse ondernemers en je keer op keer weer laten verassen door de gedrevenheid en passie waarmee de ondernemers hun dromen najagen, is enorm interessant.”

Tijdens het jaarlijkse BKL Gala stond ik steeds weer met plaatsvervangende trots op het podium

Afscheid
Na 10 jaar, is het tijd voor verandering. “Ik geef het stokje door aan de jongere generatie en ben benieuwd wat zij ervan gaan maken”, vertelt Hans. Als kantoor vinden we het erg belangrijk om maatschappelijk verantwoordelijk bezig te zijn en ons in te zetten voor zowel lokale als regionale partijen. In de zoektocht naar een opvolger stond kwaliteit voorop; Rosanne heeft al bestuurservaring opgedaan in eerdere functies en staat heel open voor dit soort nieuwe initiatieven, zij is de perfecte kandidaat.”

Hans wenst Rosanne heel veel succes en bovenal plezier in haar nieuwe rol als secretaris bij Bedrijfskring Lelystad. Zelf kijkt hij terug op een mooie periode: “Ik heb het bedrijfsleven in de stad goed leren kennen en ben daar dankbaar voor”, aldus Hans.