Lelystadse Woondag trekt gericht publiek

09/10/2019

De eerste editie van de Lelystadse Woondag trok vele belangstellenden naar de nieuwbouwbeurs in de wijk Warande, langs de woningen die meededen aan de NVM Open Huizen route en naar de verschillende makelaarskantoren die geopend waren om geïnteresseerden en potentiele kopers van nieuw- danwel bestaande bouw te woord te staan en te informeren over de verschillende mogelijkheden. Naast Lelystedelingen die op zoek zijn naar een andere of nieuwe woning, trok de Woondag ook mensen van buiten de stad. 

Om mensen een overzicht te geven van de verschillende nieuwbouwprojecten en mogelijkheden om op een kavel zelf een woning naar eigen wens te bouwen, was op Lelystadse grootste bouwlocatie - nieuwbouwwijk Warande – een  nieuwbouwbeurs georganiseerd. Daar toonden verschillende marktpartijen en makelaars welke nieuwbouwplannen momenteel in verkoop zijn. Dat varieerde van projecten in Warande (deelplan De Olmen), tot projecten aan de kust, in Schoener-west en enkele verspreid in de stad liggende locaties. Ook de diverse woningtypen die op Buitenhof worden aangeboden, werden op de nieuwbouwbeurs gepresenteerd. 

Bouwkavels

De gemeente Lelystad gaf op de beurs informatie over de te koop zijnde particuliere bouwkavels en over de in voorbereiding zijnde nieuwbouwplannen voor Warande. Zo wordt nu deelplan ‘Het Eiland’ bouwrijp gemaakt. Thema is hier: wonen aan het water. Er worden vier schiereilanden aangelegd; op drie eilanden zal projectmatig worden gebouwd; op het resterende eiland worden 11 particuliere bouwkavels uitgegeven.

Wie de nieuwbouwbeurs gemist heeft, kan op www.woneninlelystad.nl alle projecten te vinden die momenteel in Lelystad te koop zijn. Ook vindt u er alle informatie terug over particuliere bouwkavels.