Workshops digitale vaardigheden door Google

17/10/2019

Lelystad Akkoord organiseert samen met Google de Digitale Werkplaats in Lelystad. Al 135.000 Nederlandse ondernemers en studenten getraind in digitale vaardigheden. Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Vanaf 25 november a.s. zal Google met de Digitale Werkplaats daarom een week lang Lelystad aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid van hun bedrijf, online veiligheid en het analyseren van hun website. Dit past binnen het Lelystad Akkoord, een samenwerking van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Het Lelystad Akkoord en Google werken samen om de aansluiting tussen werkgevers en opleidingen zo groot mogelijk te maken.

135.000 ondernemers en studenten getraind
Voor MKB’ers zijn er volop kansen om online meer groei te realiseren. Zo verkoopt het Nederlandse MKB bijvoorbeeld slechts 15% online, terwijl 82% van de consumenten online koopt (bron: DESI 2018). Google is daarom eind 2015 gestart met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de gewenste digitale vaardigheden te leren. 

Inmiddels worden er naast trainingen voor ondernemers ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd. Google geeft ook in andere landen trainingen aan ondernemers, studenten en werkzoekenden. Zo hebben inmiddels al meer dan 5 miljoen Europeanen de trainingen gevolgd

Een digitale sprong voorwaarts
Wethouder John van den Heuvel: “In Flevoland en Lelystad is het MKB altijd sterk vertegenwoordigd en krijgt nu de kans om de markt te verbreden naar in principe de hele wereld. Ook werknemers/werkzoekenden kunnen hier hun vaardigheden en kansen vergroten. Lelystad geeft graag ruimte om dit mogelijk te maken, samen een digitale sprong voorwaarts.” Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met onze Digitale Werkplaats, waaraan al zo’n 135.000 Nederlanders hebben deelgenomen. Door met de bus het land in te trekken, willen we nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten.”

Er worden dagelijks verschillende trainingen in Lelystad gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats.