Terugblik BKL Energie Congres

17/10/2019


Op dinsdag 15 oktober organiseerde Bedrijfskring Lelystad het BKL Energie Congres bij de Maxima-centrale. Maar liefst 50 enthousiaste BKL leden waren aanwezig. We werden hartelijk ontvangen door Marco Siebelink (Deputy maintenance manager ENGIE).

Alle deelnemers volgden 2 interactieve workshops van hun keuze waarin zij alles leerden over de kansen, mogelijkheden en verplichtingen als het gaat om energie. Sylvain van Ligtenberg (directeur Enodes) en Hage de Vries (DEon en Energie Expertisecentrum Flevoland) informeerden de deelnemers hoe je jouw bedrijfspand het beste kunt verduurzamen in de workshop ‘Vastgoed verduurzamen, wat kan en wat moet’. Edwin Versluijs (Sales Manager en Channel Manager Zakelijke Markt bij ENGIE) vertelde in de workshop ‘BKL geeft je energie: samen inkopen’ wat er mogelijk is met collectief energie inkopen. In de workshop ‘Mogelijkheden in de energietransitie’ legde Niels Lubbinge (Product Manager Non-Commodity B2B bij ENGIE) uit wat de mogelijkheden zijn om te verduurzamen. In de workshop ‘Bijdragen aan een circulaire economie door ketenwarmte’ hoorden de deelnemers alles over ketenwarmte en de plannen die Provincie Flevoland hiervoor heeft van Sape de Haan (Energy Networks BV).

We sloten gezamenlijk af met de mooie woorden van Plant Manager Harry Talen: ”De energietransitie kunnen wij niet alleen, die is van ons samen". Waarna we – een stuk wijzer – konden napraten en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

>> Bekijk hier alle foto's

Presentaties
Niet aanwezig kunnen zijn of presentaties nogmaals doornemen? Hieronder kun je de verschillende presentaties downloaden: