Werkbedrijf Lelystad lanceert een online sollicitatieplatform

21/10/2019

Heb jij als werkgever last van de krapte op de arbeidsmarkt? En vind je het moeilijk om geschikte kandidaten te werven en te selecteren? Dan heeft Werkbedrijf Lelystad een oplossing! Ze lanceren begin november een geheel nieuw sollicitatieplatform voor werkgevers en werkzoekenden. Dit online platform optimaliseert het matchingproces zodanig dat vacatures veel eerder met geschikte kandidaten vervuld worden. 

Vaardigheden centraal
Waar traditionele vacaturebanken veelal nog bij de selectie uitgaan van het opleidingsniveau en behaalde diploma’s, selecteert het nieuwe online platform van Werkbedrijf Lelystad geschikte kandidaten op grond van hun vaardigheden. Waar ligt de kracht van de kandidaat en kan deze succesvol aan een vacature gematcht worden? 

Werking
Werkbedrijf Lelystad heeft een online sollicitatieplatform ontwikkeld waarmee werkzoekenden nauwkeurig hun vaardigheden kunnen vaststellen aan de hand van een uitvoerige vragenlijst. De uitkomst daarvan wordt automatisch vergeleken met het vacature-aanbod. Als er een match is, dan wordt de werkgever daarvan na sluiting van de vacature direct op de hoogte gesteld en kunnen de sollicitatiegesprekken beginnen!

Gratis voor werkgevers
Werkbedrijf Lelystad biedt Lelystadse werkgevers het sollicitatieplatform geheel gratis ter beschikking aan. Zij krijgen toegang tot het platform en kunnen hier onbeperkt vacatures plaatsen. Na login-in zie je een handig dashboard, waarop je bovendien alle resultaten real-time kunt volgen!

Volgens planning gaat het nieuwe platform - dat de naam www.0320werkt.nl draagt en in bèta-versie reeds draait - begin november geheel live en wordt het met een promotiecampagne onder iedereen die in Lelystad wil werken bekendgemaakt.

Interesse? Schrijf je in en plaats jouw vacatures! Heb je vragen of hulp nodig bel Werkbedrijf Lelystad dan voor eventuele support: 0320 – 295400.