Terugblik Floriade ondernemersontbijt

30/10/2019

Op woensdag 30 oktober 2019 vond het Floriade ondernemersontbijt plaats. Ruim 70 ondernemers waren op de vroege ochtend aanwezig. Een deel hiervan ging na afloop per bus richting het Floriade terrein waar ze een interessante rondleiding kregen. Een goed begin van de dag!

Floriade 
In 2022 biedt wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 een unieke kijk op de huidige oplossingen voor de Groene Stad van de Toekomst (thema: ‘Growing Green Cities’). Met een bijzondere bomen- en plantenverzameling, verrassende attracties, innovatieve inzendingen van over de hele wereld, inspirerende evenementen en meer. De Floriade Expo 2022 wordt steeds beter zichtbaar. Zowel in de ontwikkeling als straks in de exploitatie is veel werk te doen. Om dit voor elkaar te krijgen, zoekt Floriade Expo 2022 naar partners in de provincie.

Floriade ondernemersontbijt
Tijdens het Floriade ondernemersontbijt werd uitleg gegeven over de mogelijkheden om als ondernemer betrokken te zijn bij de Floriade Expo 2022. Peter Verdaasdonk, Directeur Floriade Almere 2022, en Hillebrand Koning, programmamanager Floriade, gaven krachtige, praktische presentaties waarin duidelijk werd dat er voor Floriade uitdagingen zijn om te overwinnen en dat er kansen en mogelijkheden voor Lelystadse ondernemers liggen.

 

Na de presentaties, gingen de verdiepingssessies van start. De aanwezige deelnemers konden van tevoren aangeven bij welke sessie ze wilden aansluiten. De sessies waaruit gekozen kon worden, waren: 

  • De inkoopportal van Floriade Almere 2022 BV
  • Mogelijkheden en programmering innovatiepaviljoen provincie
  • Lidmaatschap Floriade Business Club
  • Deelname en inbreng regionale programmering voor en tijdens evenement
  • Brainstorm en samenwerking rondom toeristische arrangementen

Binnenkort publiceren we een terugblik met daarin de oogst en resterende vragen, voortgekomen uit de sessies, op onze website. 

 

Rondleiding terrein
Ca. 30 ondernemers vertrokken na het ontbijt per bus richting het zonnige Floriade terrein. Gepassioneerde gidsen lieten hen een deel van het gebied zien. Door de koude, mooie herfstzon leverde dit prachtige plaatjes op! Het werd goed duidelijk hoe indrukwekkend het gebied straks zal zijn. 

 

Kortom: een mooie, interessante ochtend.

>> Bekijk alle foto's hier