LINK Lelystad feestelijk gelanceerd

01/11/2019

Op feestelijke wijze werd woensdag 30 oktober in het Apollo Hotel LINK Lelystad gelanceerd: hét platform dat bedrijven en onderwijs in Lelystad met elkaar verbindt.

LINK Lelystad is ontstaan vanuit de noodzaak voor een betere aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Bedrijven en onderwijs in Lelystad besloten daarom de handen ineen te slaan. Het initiatief werd omarmd door het Lelystad Akkoord. Campagnemanager Irene Medema organiseerde daarop een tweetal bijeenkomsten met zeer verschillende bedrijven.

Langdurig partnerschap
LINK-Lelystad staat voor een langdurig partnerschap in de stad. Eén platform waarin activiteiten - zoals stages, onderzoeken, workshops, rondleidingen of docentenstages - op basis van jaarprogramma’s van de individuele bedrijven met de scholen op elkaar worden afgestemd en structureel een plek krijgen.

Commitment
Inmiddels hebben meer dan 50 organisaties zich gecommitteerd aan dit mooie samenwerkingsproject. Tijdens de bijeenkomst bleek opnieuw dat de noodzaak voor goed opgeleid personeel bij de Lelystadse bedrijven hoog is, zeker in de technieksector. Anderzijds is er bij de scholen een enorme behoefte aan de inzichten van het bedrijfsleven om scholieren klaar te stomen voor een succesvolle carrière op de arbeidsmarkt. Of zoals Andries Greiner, voorzitter van de stuurgroep Lelystad Akkoord, aangaf: “Bedrijfsleven en onderwijs willen nu écht kennis delen en zo in elkaar investeren”.

Wethouder Janneke Sparreboom toonde als een van de sprekers haar enthousiasme over de samenwerking en was aangenaam verrast te horen dat Lelystad meer bijzondere bedrijven met wereldwijde uitstraling kent dan ze aanvankelijk wist.

Ook Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad, omarmt het project en vindt het heel belangrijk voor leerlingen dat ze zien hoeveel mogelijkheden er zijn in Lelystad.

Volgens Judit Weekenborg, rector van Scholengemeenschap Lelystad en mede-initiatiefnemer van LINK Lelystad, gaat de samenwerking verder dan voorheen: “Het gaat om duurzame relaties. Bedrijven kunnen ook invloed uitoefenen op de inhoud van het onderwijs.”

Bedrijven worden uitgenodigd om een speciale menukaart in te vullen en op deze manier de duurzame samenwerking tussen onderwijs en het Lelystadse bedrijfsleven vorm te geven.