Bedrijfsleven kan Manege Lelystad helpen

06/11/2019

Het zal niemand ontgaan zijn dat ‘onze’ Manege Lelystad is getroffen door een dodelijk paardenvirus. Dit heeft al meerdere prachtige paarden het leven gekost. Er wordt nu door veel mensen, personeel en vrijwilligers met man en macht keihard geknokt om het virus de baas te worden. De manege krijgt hierbij te maken met enorme kosten voor o.a. de dagelijkse extra verzorging van de paarden en pony’s, zowel de manegepaarden, maar ook paarden van vele pensionklanten. Ondernemer Suzanne Berghuis, van UXEM B.V., draagt dit dappere bedrijf een enorm warm hart toe en wil haar collega ondernemers helpen door deze crisis heen te komen.

Grote gevolgen
De manege is verzekerd, maar de gevolgen van dergelijke paardenziekten zijn helaas niet te verzekeren. De eigenaren van de manege, de broers Karst en Vincent van der Laan, hebben inmiddels aangegeven dat de continuïteit van het bedrijf in gevaar is.

Voor Lelystad betekent deze manege heel erg veel. Het is voor velen een tweede thuis. Talloze inwoners hebben met dit bedrijf te maken (gehad), hebben hier zelf (of hun kinderen) leren paardrijden, maar ook geleerd om op de juiste manier met deze dieren om te gaan.

Een verbindende rol
Ook heeft de manege een sociale verbindende rol, die lesklanten, ouders, pensionklanten en andere gasten bijeen brengen, ook door diverse evenementen die georganiseerd worden, evenals de succesvolle horeca gelegenheid die er ook nog bij gerund wordt.

Tevens is de manege nauw betrokken bij het omliggende ruiterpaden netwerk die om de manege heen ligt in de bossen van Lelystad. Suzanne van der Laan van de Manege Lelystad is de voorzitter van het Paarden Platform Lelystad en zet zich als vrijwilliger enorm in voor de buitenruiters van Lelystad, zodat onze bossen voorzien zijn van mooie begaanbare ruiterpaden.

Diverse stichtingen
De stichting PPL (Paarden Platform Lelystad/ Buitenruiters Lelystad) onderhoudt de ruiterpaden binnen Lelystad en is het aanspreekpunt voor de buitenruiters en de gemeente onder andere. Onlangs is ook de stichting Samen Sterk voor Manege Lelystad opgezet. Deze stichting Samen Sterk voor Manege Lelystad is een fantastische crowdfunding actie begonnen om de manege te ondersteunen. Zowel op Facebook als op LinkedIn zijn ze heel actief in het delen van allerlei hartverwarmende initiatieven van lesklanten, particulieren, collega paardenbedrijven etc.

Bedrijfsleven kan helpen
Ook het bedrijfsleven in en rondom Lelystad kan helpen. Onder andere aan de hand van een crowdfundingactie. Je kunt ook helpen door zelf een financiële bijdrage over te maken op de speciaal voor dit doel geopende bankrekening NL 54 RABO 0346 9172 55 t.n.v. RV & PC Lelyruiters. Met de opbrengst willen we een belangrijke financiële bijdrage leveren aan de verzorging van de paarden en de continuïteit van ‘onze’ manege.

Ook kun je zelf een actie beginnen en de opbrengst overmaken op deze rekening. Ga je bijvoorbeeld 2e hands spullen verkopen, lege flessen inzamelen of heb je een ander geweldig idee, deel dan je actie op deze pagina. Zo bereiken we samen zoveel mogelijk mensen.