Nieuwe directeur Stichting de Kubus Lelystad

02/12/2019

Per 1 februari 2020 begint Alex van Zijl (51) als de nieuwe directeur/bestuurder van Stichting de Kubus. De afgelopen jaren was Alex werkzaam als directeur van de dienst marketing en communicatie bij Hogeschool Saxion en daarmee verantwoordelijk voor de marketing en communicatie richting 3.000 medewerkers en 26.000 studenten.

Alex is als media-ondernemer sinds 2006 actief in de televisieproductie, marketing, communicatie en evenementen. Hij produceerde jarenlang voor alle landelijke omroepen en zenders een grote diversiteit aan tv-programma’s. In 2010 haalde hij als inwoner van Lelystad het live televisie-evenement Sta op tegen Kanker uit de Verenigde Staten naar de Agora, wat resulteerde in een van de meest succesvolle fondsenwervende acties voor KWF Kankerbestrijding. Na zijn carrière in de media stapte Alex over naar de goede doelensector, waar hij bijna 3 jaar directeur was van Stichting Orange Babies om zo bij te dragen aan de bestrijding van HIV in zuidelijk Afrika.

De afgelopen 14 jaar heeft Alex diverse innovatietrajecten geleid; van Stichting Orange Babies tot de dienst marketing en communicatie van de hogeschool. Veel ervaring heeft hij met het professionaliseren, herpositioneren en innoveren van organisaties. Stichting de Kubus, als organisatie op zoek naar vernieuwing en verandering, is verheugd om van zijn ervaring gebruik te kunnen maken.