Meta Jacobs draagt het voorzitterschap over aan Sacha Gaus

05/12/2019

Meta Jacobs heeft mede aan de basis gestaan van de oprichting van de Lelystadse Uitdaging begin 2016 en was de eerste bestuursvoorzitter. Na ruim 500 succesvolle matches draagt ze het voorzitterschap over aan Sacha Gaus. Meta: "Zij mag de Lelystadse Uitdaging nóg bekender maken."

Door de Lelystadse Uitdaging hebben inmiddels meer dan 60 bedrijven 75 stichtingen en verenigingen verder geholpen. Meta: "Elkaar helpen, daar draait het om. We willen mensen bewust maken dat ze zoveel meer kunnen betekenen. Het draait niet altijd om geld, zoals wel wordt gedacht. Veel vaker gaat het om kennis, eigen producten, mankracht en tijd."

Sacha was meteen enthousiast toen ze werd gevraagd om voorzitter te worden. Ze verkocht eerder dit jaar haar bedrijf De Martin Gaus Academie. Sacha: "Wat ik heel mooi aan de Lelystadse Uitdaging vind, is dat het ondernemers activeert om maatschappelijk betrokken te zijn. Het geeft heel veel energie aan Lelystad terug."

Sacha gaat zich inzetten om de stichting nog bekender te maken, haar sociale betrokkenheid en grote netwerk zal haar hierbij helpen. "We hebben 110 nationaliteiten in Lelystad en we willen meer culturen betrekken, bijvoorbeeld. Als we met zijn allen Lelystad mooi willen houden mét een sociaal gezicht dan wordt deze stad nóg leuker. En dan wordt het ook makkelijker om meer bedrijven en nieuwe inwoners aan te trekken. Het leven gaat in de basis om liefde en gezondheid, maar ook over betekenisvol zijn."

Tom Lansink van Lansink BV vertrekt tegelijk met Meta. Tom heeft zich vanaf het begin van de oprichting van de stichting met veel passie ingezet en met zijn creativiteit een enorme bijdrage geleverd aan het succes van de Stichting. Hij wordt opgevolgd door Nina Nomden, directeur van Wijnen Lelystad B.V.

Meta en Tom blijven betrokken als ambassadeur van de Lelystadse Uitdaging.