Bedrijfsleven verzorgt Kerstmiddag voor ouderen

06/12/2019

De Lelystadse Uitdaging organiseert in samenwerking met maar liefst 25 bedrijven een sfeervolle kerstmiddag voor ouderen die behoefte hebben aan meer verbinding met de samenleving. Op dinsdagmiddag 10 december worden de ouderen verwelkomd op de rode loper in het Agora Theater. Daar genieten zij van een optreden van de Lelystadse zanger Roy Oostweegel, bekijken zij samen de populaire kostuumfilm ‘Downton Abbey’, kunnen zij rondsnuffelen bij interessante kraampjes en ontmoeten ze andere ouderen. Na afloop krijgen ze een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

De bijzondere kerstmiddag in het Agora Theater staat in het teken van gezelligheid en ontmoeting. Samen kerst vieren is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Naast alle entertainment op deze sfeervolle middag, worden bezoekers ook gestimuleerd om contact met elkaar te leggen via een ‘afsprakenkaartje’ dat bij binnenkomst uitgedeeld wordt. Verder zijn er diverse bedrijven aanwezig die hun diensten tegen zeer gereduceerd tarief aanbieden. Zo biedt Resto van Harte een 3-gangen diner voor slechts €2,-, stelt Centrada 50 klusbonnen van 2 uur ter beschikking voor €2,- en krijgen alle bezoekers een koffiebon mee om een kopje koffie te gaan drinken met iemand uit het netwerk van de Lelystadse Uitdaging. Ook Stichting OpenJeHart is aanwezig met een aanbod voor mensen die via een activiteitenprogramma nieuwe contacten kunnen opdoen. En uiteraard is de Kerstman aanwezig en mag iedereen met hem op de foto.

De Lelystadse Uitdaging
De Lelystadse Uitdaging verbindt het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met als doel de leefkwaliteit van de bewoners in Lelystad te verbeteren, door het inzetten van middelen, materialen en menskracht. Het bedrijvennetwerk heeft zich samen met de werkgroep, bestaande uit Agora, Centrada, Woonzorg Flevoland, Lelystadse Uitdaging, City Marketing Lelystad en Concern voor Werk, de afgelopen maanden ingezet om deze bijzondere middag tot stand te brengen.