Nominaties Participatie Flevopenning 2020 bekend

17/12/2019

Zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor Participatie Flevopenning 2020. De winnaar wordt op 21 februari a.s. tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala in Lelystad door participatieboegbeeld Job Cohen bekend gemaakt. De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet/Banenafspraak zijn:  Almere City FC (Almere), Henderson Creative Living (Zeewolde),  Bureau LWPC (Dronten), Vlint (Lelystad), Cateringexpress de Prinsenhof (Noordoostpolder) en Verhoeff Foods Group (Urk). 

Lustrum
De Participatie Flevopenning wordt voor vijfde keer uitgereikt en heeft daarmee zijn eerste lustrum bereikt.  De onderscheiding wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). RWF is een actiegericht samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, UWV en gemeenten in de arbeidsregio Flevoland. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ werken de partijen intensief samen aan de realisatie van een inclusieve arbeidsmarktregio waarin niemand aan de kant staat. 

Ruimte voor mensen met arbeidsbeperking
De afgelopen vijf jaar zijn de Flevolandse gemeenten er telkens in geslaagd om werkgevers te nomineren die buiten de gebaande paden durven te ondernemen. Met een sociale én ondernemende blik maken zij ruimte binnen hun bedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. De eerste onderscheiding ging in 2016 naar Daklapack Europe, gevolgd door: KFC Restaurant Lelystad (2017); Camera Nu (2018) en Isoniq (2019). 

Jurytour
Op 15 januari zal de jury, bestaande uit de RWF-partners en de winnaar van 2019, een tour langs alle genomineerden houden. Alle genomineerde bedrijven worden dan bezocht en krijgen de gelegenheid om zich door middel van een pitch nader te presenteren. De jury neemt daarna een besluit dat tijdens het populaire Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen wordt bekendgemaakt.

Deze keer wordt het gala op vrijdag 21 februari a.s. gehouden in de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport. Speciale gast is dit keer premier Mark Rutte. Hij zal de Flevopenning van de Topondernemer uitreiken. De winnaar van de Participatie Flevopenning krijgt deze uit handen van oud-politicus en voormalig burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.