DaklaPack BV en Restaurant Grand Café Applaus winnen ondernemersprijzen BKL Gala 2020

13/01/2020

Op zaterdag 11 januari vond het jaarlijkse BKL Gala weer plaats. Hoewel BKL Trofee-genomineerden BModesto BV en Las- en Konstruktiebedrijf Niekamp BV ook ruimschoots aan de voorwaarden voldeden, maakte Rosanne Dijkstra, voorzitter van de BKL Trofee en Award Commissie samen met burgemeester Ina Adema, die avond bekend dat DaklaPack BV de BKL Trofee naar huis ging. BKL leden bekroonden Restaurant Grand Café Applaus tot winnaar van de BKL Award, de twee andere gegadigden voor deze prijs waren L.M.B. de Nieuwstad Lelystad BV en Fromm Santa.

Trofee winnaar: DaklaPack BV

Welk bedrijf uiteindelijk met de BKL Trofee naar huis gaat, wordt ieder jaar besloten door de BKL Trofee Commissie; zij kijken naar innovativiteit, duurzaamheid en betrokkenheid van de genomineerde bedrijven. Ook hadden BKL leden tot begin januari de tijd om hun voorkeur per e-mail door te geven aan juryvoorzitter Rosanne Dijkstra. Aan de hand van deze input, de bedrijfsbezoeken en een uitgebreid overleg, wees de jury dit jaar DaklaPack BV aan als winnaar.

Publieksfavoriet: Restaurant Grand Café Applaus

De BKL Award gaat naar het bedrijf dat de meeste stemmen van BKL leden - het publiek - ontvangt. Aanwezigen konden de stemvouchers in een stembus stoppen; deze werden door de jury bij elkaar opgeteld. Restaurant Grand Café Applaus werd mede door hun lokale betrokkenheid en hun inzet voor de stad, tot winnaar uitgeroepen. Barry de Troije nam samen met zijn chefkok Martijn van Wegen de award in ontvangst.

Succesvol ondernemersfeest

Het BKL Gala was ook dit keer nagenoeg uitverkocht. De 800 bezoekers hebben genoten van een divers programma; te beginnen met een openingsact door harmonieorkest Lelystad en een adembenemend Acrobatic Theatre van Renske Endel. Het BKL Gala 2020 werd dit jaar voor het eerst gepresenteerd door directeur Bedrijfskring Sandra Kamp. Na de inspirerende woorden van voorzitter Dirk Jan Verdoorn, ging gastvrouw Sandra Kamp in gesprek met burgemeester Ina Adema over onder andere haar wensen voor Lelystad. Waarna de winnaars bekend werden gemaakt. Vervolgens barstte het ondernemersfeest los! Het Agora Theater was geheel in stijl van het thema ‘Double Fantasy’ versierd. De mooi uitgedoste gasten, de ‘shine&sparkling’ aankleding, entertainment door Parisien, Elvira Keijser, Chantal Kleijheeg en Session Music. Plus een speciaal optreden van Big, Black & Beautiful en de dj-skills van Mick Monday zorgden samen voor een goed begin van het ondernemersjaar 2020.

‘Double Fantasy Wishes’

Tijdens het BKL Gala konden de gasten hun ‘Double Fantasy’ ondernemerswens in de wensenboom hangen. Komend jaar gaat Sandra Kamp in gesprek met de ondernemers die een wens voor zichzelf, of een andere ondernemer, hebben gedeeld om te kijken hoe BKL kan bijdragen in het vervullen van deze wensen.

BKL organiseerde dit prachtige gala in samenwerking met Peter Rijsenbrij Producties en met speciale dank aan AGORA Theater.