Suplacon - Ondernemer van het jaar 2019!

16/01/2020

Op woensdagavond 8 januari 2020 reikte Hans Wijnants tijdens de Nieuwjaarsreceptie de Ondernemersprijs uit aan Suplacon! De prijs werd overhandigd aan Jellard Koers en zijn team van het plaatbewerkingsbedrijf uit Emmeloord. De Ondernemersprijs is een prijs die wordt uitgereikt door de Ondernemers Vereniging Groendorpen (OVG) en Bedrijven Actief Noordoostpolder (BAN) aan het bedrijf uit de Noordoostpolder die het afgelopen jaar haar meerwaarde in verschillende opzichten heeft laten zien. Suplacon is een innovatief bedrijf, bestaande uit 80 medewerkers, die elke week meer dan 900 verschillende producten aan ruim 400 klanten door heel Nederland levert. Het bedrijf beschikt over de nodige creativiteit, innoverend vermogen en zet zich in voor blijvend talentontwikkeling onder hun personeel.  

In november bracht een ruime hoeveelheid bedrijven hun stem uit voor een bedrijf die in hun ogen de prijs voor Ondernemer van het jaar verdient. Zowel de OVG als de BAN maakte in het bestuur een selectie van de top 3 kandidaten. Hierover boog zich een jury, bestaande uit Twan Hakvoort (winnaar Ondernemersprijs 2018), Holger Buch (mth) en Hans Wijnants (wethouder van gemeente Noordoostpolder). Zij bezochten de genomineerden en maakten een keuze, welke tot woensdagavond strikt geheim is gebleven.  

Een toost en nog meer prijzen....
De nieuwjaarsreceptie in ’t Voorhuys was een goed bezochte avond, waarbij LTO, gemeente Noordoostpolder, OVG en BAN met haar achterban proostte op het nieuwe jaar! Waarnemend burgemeester Jan Westmaas heeft met alle aanwezigen het glas geheven en iedereen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst, waarin hij benadrukt om met elkaar in verbinding te blijven. Jetze Kempenaar nam de taak van dagvoorzitter op zich. Hij reikte de Promotieprijs uit aan Netl de Wildste Tuin. Machine Constructies Marknesse (MCM) ontving de prijs van het Beste Leerbedrijf van het ROC Friese Poort uit handen van Anneke Oosterhuis. Ook was er aandacht voor het samengaan van de ondernemersverenigingen OVG en BAN in een krachtige vereniging genaamd BV Noordoostpolder.