Stevige subsidie geeft ruimte voor ontwikkeling sterk techniekonderwijs in Lelystad

05/02/2020

Met de toekenning van een landelijke subsidie van zo’n 1,4 miljoen euro is de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling van sterk techniekonderwijs in Lelystad. De subsidie zal worden ingezet voor de versterking van techniekonderwijs en het faciliteren van een stevige samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven. LINK Lelystad, het punt waar vraag en aanbod van onderwijs en bedrijfsleven worden samengebracht, speelt in deze ontwikkeling een cruciale rol.

Officiële startbijeenkomst LINK Lelystad om vraag en aanbod van onderwijs en bedrijfsleven samen te brengen
Tijdens de officiële startbijeenkomst van LINK Lelystad werden de verbindingen duidelijk zichtbaar. In de presentatiezaal van gastheer en één van de Link-partners Vlint, waar vertegenwoordigers van primair, voortgezet en middelbaar onderwijs, het Lelystadse bedrijfsleven en de gemeente Lelystad aanwezig waren, trapte voorzitter Judit Weekenborg af met het blije nieuws van de toegekende subsidie. 

Waar samenwerking met het bedrijfsleven door de enorme hoeveelheid gesprekspartners lastig was, biedt LINK Lelystad eindelijk één plek waar alles samenkomt. ‘Eén kanaal, één planning, één verhaal en één aanspreekpunt. Dit maakt een einde aan de versnippering en zo is het voor iedereen eenvoudiger om bij te dragen. Op welke manier dan ook’, aldus Judit Weekenborg.

Bedrijven kunnen via LINK Lelystad onder andere stageplaatsen bieden, praktijkkennis, hulp bij studie- of carrièrekeuze, maar kunnen ook dienen als sparringpartner voor vakdocenten. Daarbij kunnen bedrijven vraagstukken voorleggen, waar leerlingen en studenten mee aan de slag gaan. Op deze manier komen onderwijs en de arbeidsmarkt dichter bij elkaar met als resultaat beter geschoold toekomstig personeel. Aanmelden voor LINK Lelystad kan nu al via info@linklelystad.nl of vanaf begin maart via de nieuwe website www.linklelystad.nl.