Corona update 23 maart

24/03/2020

Beste BKL leden,

Een goede week na de eerste maatregelen van de regering zijn de regels aangescherpt. Het is nog duidelijker geworden dat we echt sociale afstand moeten houden en dat de Corona crisis niet een kwestie van een paar weken maar van een paar maanden is.

Als ondernemers en werkgevers hebben we een duidelijke verplichting om preventief te opereren:

  • Thuis blijven of het moet echt niet anders kunnen.
  • Medewerkers en klanten op 1,5 meter afstand houden.
  • Gezinsleden met koorts? Dan niet werken.
  • Contactberoepen tot 6 april niet uitoefenen
  • Geen bijeenkomsten met meerdere mensen.

Voor veel van onze leden betekent dit dat ze voor langere tijd gebruik moeten maken van de ondersteuning vanuit de Rijksoverheid voor arbeidstijdverkorting, uitstel van belastingen en bijzondere bijstand.

Maar het is ook aan ons om alles uit de kast te halen en de economie draaiende te houden. Ik zie en hoor veel initiatieven om voor 20, 50, 80 of 100 procent aan de gang te blijven. Anderen zie ik belangeloos diensten verlenen. We kunnen elkaar helpen om aan de gang te blijven. Wees creatief en deel goede ideeën.

Stel vragen op ons Corona forum op onze website.

Blijf gezond. Samen zijn we sterk!

Namens het BKL bestuur
Dirk Jan Verdoorn, voorzitter