Petitie Red de Hollandsche Zeilvloot

27/05/2020

De sector en het bedrijf van BKL lid Naupar heeft het erg zwaar momenteel. Dit jaar zal er geen omzet zijn en al het geld moet terug naar de klant. De steunmaatregelen zijn niet voldoende om als branche door te kunnen gaan. Het gevolg is het verdwijnen van een stuk economische activiteit en historie. Als de scheepseigenaar namelijk failliet gaat, zullen daarmee in bijna alle gevallen de certificaten vervallen om met passagiers te varen en deze kunnen niet meer opnieuw verkregen worden. Met andere woorden, al deze schepen en alles wat er om heen zit zal binnen een periode van een paar jaar volledig verdwijnen.

De pers gaf hier onlangs al eerder aandacht aan:

De schippers van de zeilvloot zijn daarom een petitie gestart en willen deze graag met jullie delen.

Ga naar de petitie (stemmen kan tot 12-06-2020)