Heropening zorgt voor feest in Batavialand

29/05/2020

2 juni is het feest, want dan mag Batavialand zijn deuren weer openen voor bezoek. Feest niet alleen omdat het museum weer open mag, maar ook omdat de nieuwe tentoonstellingen bezichtigd kunnen worden. Gedeputeerde Michiel Rijsberman zal dit feest bezegelen.

Batavialand is klaar om weer bezoekers te ontvangen. Op 13 maart sloot Batavialand haar deuren omdat het Corona virus ook ons land was binnengetreden. Het museum werd gesloten, maar achter de schermen werd er hard verder gewerkt. Zo heeft de oude tentoonstelling OER plaats gemaakt voor ‘Het Land van Michelle’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de prehistorie.

Als aanvulling op het 60 meter lange doek, de Flevowand, is er een projectie toegevoegd waarop te zien is hoe Flevoland transformeert van prehistorie tot nu.

Er is ook een nieuwe fototentoonstelling ‘Land in Water’ waar iconische zwart-wit foto’s en videofragmenten uit het archief van Batavialand de ontginning van Flevoland en het maken van polders laten zien.

Vondsten uit het scheepswrak de Beurtvaarder OB71 zijn te bewonderen in het nieuwe Open Depot. De tentoonstelling ‘Bestemming (niet) bereikt, De laatste reis van beurtschip OB71’geeft bezoekers de mogelijkheid om voor de eerste keer unieke voorwerpen uit de collectie te bekijken.

Als toevoeging op de IJsselkogge tentoonstelling is er op de eerste verdieping plaats gemaakt voor een nieuwe geklimatiseerde vitrine waar unieke stukken van de Kogge en de Kuinre burchten getoond worden.

Voor kinderen en fitte volwassenen is er een ‘active floor’ gebouwd, waar kennis en snelheid getest kunnen worden.

Batavialand mag op 2 juni zijn deuren weer openen voor publiek. Gedeputeerde Michiel Rijsberman zal om 15.00 uur de tentoonstelling ‘Het Land van Michelle’ officieel openen en de fototentoonstelling ‘Land in Water’ bezichtigen.

Batavialand heeft rekening gehouden met door de overheid en het museumprotocol aangeven voorwaarden voor heropening. Omdat er op het moment geen rondleidingen gegeven worden en Batavialand toch de beleving op peil wil houden is voor de bezoeker een audiotour ontwikkeld. Het voordeel van deze audiotour is dat bezoekers geen app hoeven te downloaden, maar dat ze gewoon via de wifi op hun eigen telefoon de tour kunnen openen. Batavialand is klaar om bezoekers te ontvangen!

Let op: Batavialand ontvangt maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk en alleen met een online reservering via https://tickets.batavialand.nl/