Lelystad wil beter inspelen op behoefte uitkeringsgerechtigden

04/09/2020

Werkbedrijf Lelystad nodigt alle Lelystadse uitkeringsgerechtigden uit, die nog niet bekend zijn bij het Werkbedrijf. De eerste uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd.  

Het doel van dit gesprek is een nadere kennismaking met de inwoner die een uitkering ontvangt van de gemeente Lelystad. Het is de bedoeling om tijdens dit gesprek een goed beeld te krijgen van de mogelijke behoeften van betrokkene en samen de mogelijkheden te onderzoeken om mee te doen aan de samenleving.

Juist in deze tijd is het van belang dat elke Lelystedeling kan meedoen aan de samenleving. Het hebben van passend werk is immers voor iedereen belangrijk. Niet alleen om een inkomen te verwerven maar ook om sociale contacten te onderhouden. Tevens biedt dit meer vrijheid om zelfstandig keuzes te maken.

De gesprekken vinden plaats bij Werkbedrijf Lelystad. Haar pand op Vaartweg 67 is aangepast aan de corona-maatregelen. Na een eerste kennismaking worden vervolgafspraken gemaakt.