Man met de Baard nieuwe sponsor S.V. Batavia ‘90

15/09/2020

Koffiebranderij stimuleert Fairplay bij spelers

Man met de Baard is de nieuwe sponsor van S.V. Batavia ’90. De Lelystadse koffiebranderij steunt de komende vier jaar de voetbalclub, zowel op financieel als mentaal vlak.

Karakters kweken
Volgens eigenaar Jafeth in ’t Veld past de visie van zijn onderneming goed bij de Lelystadse voetbalclub: “Alleen de naam al, Batavia. Een verwijzing naar onze Lelystadse trots, maar ook naar een tijd waarin jongetjes naar zee gingen en terugkwamen als echte mannen. Op zee werden karakters gekweekt. Dat is ook hetgeen wij doen met onze koffiedrinkers en medewerkers.”

In ’t Veld wil deze mentaliteit dan ook graag terugzien bij de spelers. “Karakter draait niet alleen om stoer of lef, maar ook respectvol omgaan met de ander, zoals je tegenstander.” Een voorwaarde van de sponsoring is dan ook dat Man met de Baard de speler uit het eerste elftal, die aan het einde van het seizoen de minste kaarten heeft, beloont met een heel jaar gratis koffie. In ’t Veld: “Als spelers daarentegen een rode kaart krijgen, dan komen ze ons een dag helpen bij onze pas geopende plek in het centrum, BinnenInn.”

Voorbeeld voor de jeugd
Voorzitter van S.V. Batavia ’90, Marco Knippenberg, is blij met de nieuwe sponsor. “Man met de Baard past perfect bij onze vereniging. Wij hebben hier vele karakters rondlopen. Mensen met passie voor de sport. De wijze waarop Man met de Baard invulling geeft aan de sponsoring, door goed gedrag te belonen en spelers met een rode kaart onder hun hoede te nemen, sprak ons zeer aan. Het maakt de spelers en ons nog bewuster van datgene waar wij mee bezig zijn; een mooie sport beoefenen, maar wel op basis van Fairplay. Zeker de jongens uit het eerste elftal hebben tenslotte een voorbeeldfunctie voor de jeugd.”

Koffie langs de velden
Voor de supporters van S.V. Batavia ’90 zit er nog een extra voordeel aan het sponsorschap. Vanaf dit seizoen zal S.V. Batavia ’90 als eerste club in Flevoland verse koffie schenken langs de velden. Dit wordt gebracht via een koffierugtas. Supporters hoeven dus niks meer te missen van de wedstrijd, omdat ze niet meer naar de kantine hoeven voor een kopje koffie.

Over Man met de Baard
Man met de Baard is sinds 2018 dé Lelystadse koffiebranderij. In de branderij wordt koffie met karakter gemaakt van koffiebonen die van over de hele wereld worden verzameld. Bij Man met de Baard werken mensen met unieke talenten. Mensen die midden in de samenleving willen staan en daar soms wat hulp bij nodig hebben. Het zijn stuk voor stuk mensen met karakter. Man met de Baard gelooft dat onder de juiste begeleiding ieder mens in staat is om te schitteren en tegelijk iets bij kan dragen aan de maatschappij.