Onderhoud Dronterweg N309

13/11/2020

Vanaf woensdag 25 november 2020 werkt Provincie Flevoland aan de N309 Dronterweg. Het deel van de Dronterweg bij Lelystad is toe aan asfaltonderhoud. Tegelijkertijd worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd. 

Het streven is om op vrijdag 11 december 2020 klaar te zijn. Dit onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Er bestaat een kans dat de planning uitloopt. Tijdens het werk is de Dronterweg afgesloten voor het verkeer tussen de Larserringweg en de Swifterringweg. Verkeer tussen Lelystad en Dronten wordt omgeleid. Het (brom)fietsverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Over de werkzaamheden
De asfaltdeklaag tussen de Larserringweg en de Swifterringweg wordt vervangen. Gelijktijdig worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd:

  • De Dronterweg wordt voorzien van ribbelstroken en glasbollen naast de rijstrook voor een verhoogde veiligheid.
  • Er komt een nieuwe veilige (brom)fietsoversteek bij de kruising met de Larserringweg.
  • De oude verbindingsweg van de Larserringweg met de Dronterweg wordt verwijderd.

De aanleg van de geplande rotonde op de kruising met de Swifterringweg wordt wegens technische redenen verplaatst naar voorjaar 2021. Voorafgaand aan de aanleg worden de verkeerslichten verwijderd. Daarnaast komen er twee veilige (brom)fietsoversteken rondom de nieuwe rotonde. In november worden wel alvast voorbereidende (grond)werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde uitgevoerd.

Check www.flevowegen.nl voor de meest actuele informatie.