Man met de Baard verhuist naar Zeilweg

12/01/2021

Lelystadse koffiebranderij groeit maar door

Man met de Baard is verhuisd naar de Zeilweg. De Lelystadse koffiebranderij is het afgelopen jaar zo gegroeid dat de locatie aan de Kolkweg te klein is geworden. Oprichter en eigenaar Jafeth in ’t Veld kan nog amper bevatten wat hem allemaal overkomt, sinds hij in 2018 dit koffie-avontuur begon: “Deze hobby is inmiddels meer dan een full-time job geworden.”

Groter pand, grotere koffiebrander

In het nieuwe pand is niet alleen meer ruimte om klanten te ontvangen, ook de productieruimte is vele malen groter en dat was hard nodig. In ‘t Veld: “Door de groei hebben we ook meteen een  grotere koffiebrander aangeschaft met een capaciteit die drie keer groter is dan de huidige brander.” 

Koffie-experience

Toch is het nieuwe pand meer dan een koffiebranderij. ”Het is een koffie-experience. De plek om op zoek te gaan naar nieuwe, bijzondere koffiesoorten of jouw koffiesmaak echt goed te definiëren en te perfectioneren. Daarin is de boon niet altijd leidend. Ook de koffiemachine en hoe je koffie maakt bepaalt de smaak. In ons nieuwe pand vind je daarom meerdere machines en nemen we de klanten graag bij de hand in de verschillende zetmethodes.” Detheeliefhebber komt bij Man met de Baard ook aan zijn of haar trekken. “Wij hebben een assortiment van bijzondere theesoorten die verder gaan dan de huis-tuin-en-keuken-smaken.”

Geluksmomenten

De koffie van Man met de Baard is overigens niet alleen bij de branderij of via de webshop te koop. Ook bij Konditorei Noor en BinnenInn is de koffie te proeven en te koop. In ’t Veld is gepast trots: “Het gaat boven verwachting. Als Lelystedeling kun je bijna niet meer om ons heen. Mede ook, omdat men nu meer thuis is, minder kan en daardoor op zoek gaat naar andere geluksmomentjes. Een kop goede koffie is daar een van.”

Koffie voor medewerkers

Naast de particuliere markt verzorgt Man met de Baard ook de koffie bij bedrijven. Zo is de koffiebrander onder andere hofleverancier van Gemeente Lelystad. Door Corona biedt Man met de Baard bedrijven ook de mogelijkheid om hun medewerkers thuis te trakteren op heerlijke koffie. “Met een maandelijks vastgesteld budget van de werkgever kan de medewerker bij ons koffie en thee kopen voor thuis. Dat zorgt voor blije medewerkers en dat is toch wat je als werkgever wilt.”

Mensen met karakter

Man met de Baard maakt koffie. Goede koffie. Vanuit de koffiebranderij worden de allerbeste koffiebonen van over de hele wereld verzamelt en wordt er karaktervolle koffie van gemaakt. Bij Man met de Baard werken mooie mensen met unieke talenten. Stadsgenoten die midden in de samenleving willen staan en daar soms wat hulp bij nodig hebben. Stuk voor stuk mensen met karakter. Man met de Baard gelooft dat onder de juiste begeleiding ieder mens in staat is om te schitteren en tegelijk iets bij kan dragen aan de maatschappij.

Adres en openingstijden

Het nieuwe adres is Zeilweg 2F
Openingstijden (als de corona-maatregelen het toelaten): Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur. Zaterdag op afspraak.
24/7: webshop via www.manmetdebaard.nl


v.l.n.r. Jafeth in ’t Veld, zijn partner Simone Zuidema en de medewerkers van Man met de Baard in het nieuwe pand