Week van Circulaire Economie : Support jouw lokale ondernemer

01/02/2021

Koop meer lokaal en kies duurzaam

Hoe lokaler, hoe duurzamer. Transport draagt flink bij aan de CO2-uitstoot. Door meer lokaal te kopen zijn er minder vervuilende vervoerskilometers nodig. En kies gelijk voor duurzame producten! Zo verklein je jouw Flevolandse voetafdruk.

Meehelpen aan een duurzame economie in jouw regio? Doe mee aan de challenge: ‘’Week van Circulaire Economie: Support jouw lokale duurzame ondernemer’’. Zo ondersteun je de lokale ondernemers en verklein jij jouw Flevolandse voetafdruk. Doe je mee? Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook  

Deze challenge is onderdeel van de 48 challenges die de Natuur- en Milieufederatie Flevoland op het moment organiseert om samen de Flevolandse voetafdruk te verkleinen.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland

Natuur- en Milieufederatie Flevoland organiseert op het moment 48 challenges om samen de Flevolandse voetafdruk te verkleinen. Vorige week namen vanuit bijna alle gemeenten Flevolanders deel aan de challenge ‘ontdek je energielekje, leen energiemeter en speur thuis naar lekjes.’ In deze week bespaarden zij zo 3 kilowattuur, in een maand 13 kilowattuur en in een jaar 172 kilowattuur aan energie. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we ruim 14 miljoen kilowattuur en ruim 10 miljoen kilogram CO2.

Alle challenges in februari staan in het teken van duurzaam ondernemen. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik. Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl