Lelystadse Boer laat stadsgenoten kennismaken met de smaak van Lelystad

10/02/2021

“Als de klei nog aan je aardappels zit, weet je dat het echt vers is”

Stichting De Lelystadse Boer bestaat 4 jaar. Werd in het begin nog stevig ingezet om de bedreiging (van de komst) van Lelystad Airport om te buigen naar kansen voor het gebied, tegenwoordig legt de stichting meer de nadruk op de verbinding tussen de stad en het platteland. Daarom startte de stichting onder de naam Eten van de Lelystadse Boer (voorheen onderdeel van PuurDichtbij) een webwinkel waar Lelystedelingen heerlijke producten, zoals aardappelen, groente, fruit, zuivel en vlees kunnen kopen van de boeren aan de andere kant van de A6.

Groentetuin van Europa

“Eten van de Lelystadse Boer is opgericht om stadsgenoten kennis te laten maken met de producten
dat ons gebied voortbrengt”, zegt Rob ter Haar, voorzitter van de stichting. “Veel mensen in de
stad beseffen niet dat het Lelystadse landbouwgebied bekend staat als de groentetuin van Europa.
Er wordt hier namelijk veel, heerlijk en goed voedsel verbouwd. Zo voeden Lelystadse boeren
dagelijks miljoenen mensen over de hele wereld.”


Op de foto zie je Rob ter Haar, voorzitter Stichting De Lelystadse Boer

Welkomtas

Deze maand kunnen Lelystedelingen daarom de zogenaamde Welkomtas bestellen. Een tas vol met gevarieerde producten, afkomstig van Lelystadse boeren. Duurzaam, vers en lekker. Ter Haar: “een mooie manier om die smaak van Lelystad echt te ontdekken. Voor ons als boeren is het ook een mooi initiatief, want door de verkoop van onze producten aan stadsgenoten wordt de binding met je product veel groter. In plaats van dat er nu grote vrachtwagens komen om de producten op te halen en het nooit meer terug te zien, gaat het nu naar een stadgenoot en hoor je terug hoe lekker het was. Dat geeft voldoening. Je weet weer waarom je dag en nacht op het land aan het werk bent.”

Zo van het land op je bord

Mensen kunnen het eten van de Lelystadse boeren 24/7 bestellen. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt het vervolgens thuis gebracht. “Zo van het land op je bord zeggen wij dan. Vaak zit de klei nog aan de aardappels. Dan weet je tenminste dat het echt vers, gezond en lekker is!”

De Welkomtas is de hele maand februari te bestellen via www.etenvandelelystadseboer.nl/welkom