Nieuwe afslag A6 richting Lelystad Airport Businesspark geopend voor verkeer

24/02/2021

Lelystad Airport Businesspark (LAB) en Randstad nog beter bereikbaar. Op vrijdagochtend 19 februari 2021 is de nieuwe aansluiting 9 op de A6 en de N727 Anthony Fokkerweg opengesteld voor verkeer. Verkeer voor het vliegveld of het bedrijventerrein is nu nog sneller op bestemming. Ook maakt de nieuwe aansluiting de Randstad nog beter bereikbaar vanaf LAB doordat verkeer hier direct de A6 richting Almere op kan. 

Afrit Lelystad Airport

Verkeer dat vanuit Almere naar Lelystad rijdt, kan via de nieuwe afrit met de naam ‘Lelystad Airport’ afslaan richting het vliegveld en LAB. Verkeer vanaf het vliegveld of het bedrijventerrein kan via de nieuwe aansluiting de A6 op richting Almere. Verkeer van en naar de Noordoostpolder blijft afslag 10 (Lelystad Centrum) gebruiken.

De nieuwe aansluiting zorgt voor een betere verdeling van het verkeer en vermindert daarmee de verkeersdruk bij aansluiting 10 Lelystad Centrum. Gezien de ontwikkelingen van Lelystad is deze nieuwe aansluiting noodzakelijk. Wat de bereikbaarheid van alle districten op Lelystad Airport Businesspark ten goede komt.

Werkzaamheden

De nieuwe aansluiting op de A6 is aangelegd door Provincie Flevoland in opdracht van Rijkswaterstaat. Bouwbedrijf Heijmans heeft de werkzaamheden uitgevoerd. In zeven weken tijd is een viaduct van circa 80 meter over de A6 gebouwd en een grote ecologische duiker (verbinding) van ruim 80 meter onder de A6 aangelegd ter hoogte van de nieuwe Dwarstocht. De Anthony Fokkerweg is doorgetrokken naar de Talingweg waarbij de Meerkoetenweg gepasseerd wordt met een rotonde. Om de waterhuishouding weer op orde te maken, is de Hollandse Tocht omgelegd.

Ga voor meer informatie over de nieuwe afslag A6 naar het nieuwsbericht van Provincie Flevoland.


Foto: Fotostudio Wierd