Japanse Sierkers voor Zuiderzeewijk na match Lelystadse Uitdaging

16/04/2021

Woensdag 14 april was de officiële onthulling van de boom die BKL-lid Lelystad Airport Businesspark (LAB) doneert aan de bewoners en kinderen van de Zuiderzeewijk. Via De Lelystadse Uitdaging kwamen beide partijen met elkaar in contact en werd weer een waardevolle en duurzame match gemaakt tussen het bedrijfsleven in Lelystad en een waardevol maatschappelijk project in de stad: Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.).

De boom werd feestelijk onthuld in de aanwezigheid van zo’n 50 buurtkinderen en ook de oudere bewoners van de wijk waren uitgenodigd. Mila Romijn van Stichting M.I.L.A was duidelijk ontroert door de donatie. “Het is zo mooi dat we dit hebben mogen krijgen. Ik had al 2 jaar een droom voor een grote boom voor de kinderen en mensen in onze wijk en nu staat hij er echt,” aldus Mila.

Tijdens de onthulling konden de kinderen genieten van heerlijk vers roomijs van de IJsbrouwers, lid van De Lelystadse Boer. Met een officieel tintje werd een grote zwerfkei onthult met daarop een plakkaat met de tekst: Deze Japanse Sierkers is een donatie van Lelystad Airport Businesspark aan Stichting M.I.L.A. Met Inzet Lukt Alles. Bedoeld voor alle bewoners en kinderen van de Zuiderzeewijk.

Hele artikel lezen? Bekijk het hier.


Op foto: links Stefan Bakker projectleider Gebiedsontwikkeling en Infrastructuur bij Lelystad Airport Businesspark en rechts buurtkinderen met Mila Romijn van Stichting M.I.L.A.