Opening paviljoen Food Forum

23/04/2021

Binnenkort gaan de deuren van het Flevolandse paviljoen Food Forum op Floriade park open. Samen met de Village, de plek voor voedselveranderaars, krijgt Flevo Campus steeds meer vorm.

De opening van Food Forum is op 4 juni 2021 van 13.30 – 15.00 uur. 

De opening wordt verricht door commissaris van de Koning, Leen Verbeek. De gastheer, gedeputeerde Jan-Nico Appelman, gaat in gesprek met onder andere:
 

  • Architect Eline Strijkers, over hoe het ontstaan van Flevoland de inspiratie vormt voor het ontwerp en de inrichting van Food Forum.
  • Marco Smit, directeur van Horizon Flevoland, over het business-to-business programma voor Flevolandse ondernemers.
  • Bauke van der Veen van Vereniging Flevofood over de groeiende interesse voor streekproducten en hoe ondernemers hierop kunnen inspelen.
  • Sharon de Miranda, chef-kok van Food Forum, over smaakvolle gerechten die je kunt maken van Flevolandse producten.

Samen werken aan het voedsel van morgen
Ruim vier meter onder zeeniveau. Daar ligt Food Forum: een spectaculair paviljoen met een (groen) dak op zeeniveau. Hier ontmoeten betrokkenen uit de hele voedselketen elkaar. Van producenten en studenten tot ondernemers en onderzoekers. Samen maken ze innovatieve plannen voor de duurzame voedselvoorziening van de toekomst.

Innovatief gebouw
Ook onderzoeken ze hoe ze die plannen rendabel kunnen uitvoeren. Food Forum biedt daarvoor een inspirerende ruimte – op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Het Flevolandse paviljoen Food Forum op Floriade Expo 2022 in Almere (met als centrale thema: Growing Green Cities) laat voelen hoe we in Flevoland leven: ruim vier meter onder zeeniveau. De begane grond is licht en transparant als water. De ruimte bestaat grotendeels uit hergebruikte materialen. De eerste etage bestaat juist grotendeels uit natuurlijk materiaal. Deze verdieping toont de vruchtbare Flevolandse bodem, maar dan op zeeniveau. Bezoekers ervaren zo de ruimte van Flevoland. Het paviljoen ademt vernieuwing. Het heeft bijvoorbeeld natuurlijke zonwering en ademende geveldelen. De materialen komen ook uit Flevoland, zoals de terrastegels van windmolenbladen. Zo illustreert het gebouw het verhaal van Flevoland. Het bewijst dat mensen hier innovatieve keuzes durven te maken. Want hier op de bodem van de voormalige Zuiderzee kan alles.

Meer over Food Forum lees je hier.