700 blikken soep voor kinderen en inwoners Zuiderzeewijk

28/04/2021

Zo vlak voor de meivakantie ontvingen 600 leerlingen van de 3 basisscholen en een Buitenschoolse Opvang in de Zuiderzeewijk en ook 100 bewoners uit de wijk met een klein budget een blik soep.

Met dank aan een match door de Lelystadse Uitdaging van Studio Daagsch met Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) deelden zij op vrijdag 23 april in totaal 700 blikken soep uit.

Met het initiatief van de Vrijheidsmaaltijdsoep wil Eva Flantua van Studio Daagsch samen met inwoners van Flevoland op 5 mei de vrijheid vieren. Met dit project gaat per blik soep dat er wordt afgenomen, direct één blik naar iemand anders in Flevoland die deze verdient. Lokale ondernemers, retailers, horeca, stichtingen en organisaties hebben hun krachten gebundeld om zoveel mogelijk Flevolanders de kans te geven om de vrijheidsmaaltijdsoep te eten.

Om ook jonge kinderen stil te laten staan bij Bevrijdingsdag hebben de scholen in samenwerking met Mila Romijn van M.I.L.A. een moment gecreëerd waarop aandacht geschonken wordt aan deze bijzondere dag. 6 vrijwilligers van M.I.L.A. hebben alle dozen getild en gezorgd dat de soepblikken aan de kinderen en inwoners werden uitgedeeld.

Meer weten over Stichting M.I.L.A.? Neem een kijkje op www.metinzetluktalles.nl of stuur een mail naar info@metinzetluktalles.nl
Meer weten over Studio Daagsch? Neem een kijkje op www.studiodaagsch.com of stuur een mail naar eva@studiodaagsch.com