Batavialand verlengt gratis entree Lelystedelingen

01/06/2021

Speciaal voor de inwoners van Lelystad heeft Batavialand de Lelystedelingen actie verlengd tot het einde van dit jaar. Nu het kabinet versoepelingen heeft aangekondigd, kan ook het museum in Flevoland zijn poorten weer openen. Vanaf 5 juni is het weer mogelijk om Batavialand te bezoeken.

In 2020 hadden Lelystedelingen de mogelijkheid om het hele jaar Batavialand te bezoeken met de, in de brievenbus verkregen, pionierspas. Deze actie is opgezet in samenwerking met de gemeente Lelystad. Door middel van de motiemarkt heeft Batavialand van de gemeente € 50.000,- verkregen om de Batavia aan land te kunnen brengen. In ruil daarvoor mochten alle Lelystedelingen heel het jaar gratis naar Batavialand komen. De actie liep oorspronkelijk van maart 2020 t/m december 2020, maar vanwege corona is deze actie verlengd en mogen Lelystedelingen nu t/m december 2021 het museum gratis bezoeken.

Dit jaar kunnen de bezoekers hun hart ophalen. Tijdens de sluiting hebben de medewerkers namelijk niet stilgezeten. In het museum, op de werf en de Batavia zijn er allemaal vernieuwingen gedaan. Zo is vanaf het moment van opening de nieuwe wisseltentoonstelling ‘Man Overboord!’ te bewonderen. De wisseltentoonstelling laat allerlei objecten uit het maritiem depot zien die gelinkt zijn aan maritieme spreekwoorden en gezegden. De bezoeker zal zich verbazen over de afkomst van sommige spreekwoorden die in het dagelijks leven nog steeds gebruikt worden.  

Op de werf is er een nieuwe zaal bijgekomen: De Zeven Provinciën zaal. De bezoeker wordt meegenomen in het verhaal van Michiel de Ruyter en het mooie schaalmodel van de Zeven Provinciën is ook te bewonderen. Naast deze zaal zijn de leermeesters aan de slag gegaan om zowel de werf als de Batavia klaar te maken voor de bezoekers.

Vanwege de maatregelen die nog steeds in acht gehouden moeten worden om een zo veilig mogelijk bezoek te creëren, is het voor de bezoekers noodzakelijk om te reserveren. Ook bezoekers die gebruik willen maken van de pionierspas moeten nog even via deze link aangeven dat ze al een entreebewijs hebben.