Ondernemersprogramma Versterking Korte Voedselketen Flevoland

01/06/2021

Flevoland is de landbouwprovincie van Nederland en daarmee ook direct de proefkeuken voor succes. Door te experimenteren, te verbinden en daadwerkelijk te doen versterkt Provincie Flevoland de korte voedselketen in Flevoland. Dit doet Food Forum door samen met Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland en Haute Equipe een ondernemersprogramma aan te bieden. Dit programma biedt Flevolandse voedselondernemers de kans om een succesvol (alternatief) businessmodel op te zetten binnen de korte voedselketen. Zo kunnen de ondernemers zich, onder begeleiding van experts, de benodigde vaardigheden eigen maken. Het programma bestaat uit 1-op-1 begeleiding en 4 workshops.

Workshop 4: Meet the buyer, meet the consumer

Begrijpen wie ‘de consument’ is, wat die wil, hoe je die bereikt en waar die dat wil kopen.

Een veelgenoemde uitdaging voor producenten is: wat wil de consument? En hoe wil de consument het? Waar en wanneer? Het zijn eenvoudige vragen met een veelvoud aan antwoorden. Er zijn namelijk heel veel consumenten met ieder een andere voorkeur. Door met de specifieke doelgroep in gesprek te gaan, kom je achter een heleboel antwoorden.

Er zijn meerdere korte keten businessmodellen mogelijk: direct naar de consument met de post of een andere delivery service, via een platform die de korte keten faciliteert of via een retailer. De minste schakels lijken het meest interessant maar zijn niet altijd de beste oplossing. Afhankelijk van de producent en zijn wensen wordt de korte keten ingericht. Het is daarom ook interessant om als producent met een inkoper te praten. Die kan veel tips en tricks geven om het product naar een hoger level te tillen en daarmee te professionaliseren. 

I.v.m. de Corona maatregelen zijn de workshops aangepast:

  1. Je neemt een pitch op en stuurt deze toe.

  2. Je brengt op 21 juni jouw producten naar Food Forum.

  3. Op 22 juni maken de consumenten en experts een beoordeling van je pitch. Dit verslag krijg je opgestuurd.

Food Forum stuurt je een paar tips en praktische instructies mee met de bevestingsmail.

Meer weten of deelnemen? Kijk op Food Forum

Uiterlijk aanmelden tot 4 juni 2021