Staatssecretaris Keijzer geeft startschot voor Groeifonds Flevoland

08/06/2021

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft in Almere het officiële startschot gegeven voor het Groeifonds Flevoland. Daarin zit 16 miljoen euro voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die willen uitbreiden of innoveren.

De geldpot is bedoeld voor bedrijven die geen lening bij de bank kunnen krijgen. "Toen de coronacrisis uitbrak, zag je dat heel veel investeerders pas op de plaats maakten", licht Mona Keijzer de lening toe. "Maar als je een onderneming bent en je wil net een volgende stap maken, dan heb je die investeringen nodig. Met zo'n groeifonds kan de volgende stap gezet worden."

Ook gedeputeerde Jan-Nico Appelman is verheugd. "Er is een aantal bedrijven in de agro-foodsector bezig met robotisering en automatisering. Die willen wij laten groeien. Ze hebben geïnnoveerd en willen de markt op. Die kunnen dan door het groeifonds geholpen worden."

Voor het groeifonds hebben het ministerie van Economische Zaken en de provincie Flevoland elk 8 miljoen euro uitgetrokken. Het fonds is onderdeel van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland.

Lees hier meer.


Staatssecretaris Mona Keijzer