De Lelystadse Boer brengt magazine #GOEDBOEREN uit

25/06/2021

#GOEDBOEREN, dat is de titel van het magazine dat is uitgebracht door De Lelystadse Boer. Het blad staat vol verhalen, weetjes, recepten, wandel- en fietsroutes en vormt een uitnodiging voor stadsgenoten om het buitengebied van Lelystad en de boerenburen die daar wonen en werken beter te leren kennen. De eerste exemplaren werden gisteravond tijdens de raadsvergadering uitgereikt aan de raadsleden en het college van B&W.

Een magazine voor Lelystad

De Lelystadse Boer is een stichting waar 115 boeren, die rondom Lelystad Airport wonen, bij zijn aangesloten. De boeren vertellen in #GOEDBOEREN uitgebreid over hun werk, de rijke historie van het gebied, de dromen en idealen die ze iedere dag najagen en wat je als schoolklas of bedrijf op de boerderij kunt doen en van de boer kunt leren. De eerste postbode van Lelystad haalt in het magazine herinneringen op en de stadsdichter van Lelystad schreef een prachtig gedicht over het polderland. Rondom deze verhalen wordt de lezer getrakteerd op prachtige wandel- en fietsroutes die dwars door het gebied voeren en plaatselijke chef-koks delen hun lekkerste recepten, gemaakt van lokale producten. 

Trots

Volgens Anne Marie van Raalten, directeur van stichting De Lelystadse Boer, draagt het magazine bij aan de trots van Lelystad: “Het buitengebied van Lelystad is niet alleen prachtig, met al zijn uitgestrekte akkers en natuurgebieden, maar ook bijzonder waardevol. Hier wordt dagelijks voor miljoenen mensen voedsel geproduceerd. Het gebied staat daarom bekend als de groentetuin van Europa en wordt ook wel het Mekka van de landbouw genoemd. Daar mogen we als Lelystad echt trots op zijn. Die trots delen onze boeren heel graag met hun stadsgenoten aan de andere kant van de A6.”

Gratis

Het magazine is tot stand gekomen door een bijdrage uit het Fonds Leefbaarheid van Provincie Flevoland. Daarom wordt #Goedboeren gratis ter beschikking gesteld. Op meerdere locaties in de stad, zoals bij de winkels van Brood- en Banketbakkerij Prins, Boerkok aan de Meerkoetenweg en boerderijwinkel Poldervers en lekker aan de Lisdoddeweg, kunnen mensen een exemplaar ophalen.