Windesheim zoekt opdrachten uit het bedrijfsleven

30/06/2021

Voor een project door tweedejaars studenten zoekt Hogeschool Windesheim uitdagende – maar ook passende – opdrachten uit het bedrijfsleven. In een nauw samenwerkingsverband gaan de studenten in teams samen met de opdrachtgever werken aan het realiseren van een software-oplossing. Dit doen ze met de software development lifecycle en de SCRUM methodiek. Op basis van de wensen van de opdrachtgever, maken de studenten een analyse van de opdracht wat zal leiden tot een software ontwerp. Dit ontwerp wordt vervolgens uitgewerkt tot een standalone eindproduct. Dit eindproduct moet gezien worden als een pilotversie van een toekomstige oplossing, aangezien de studenten binnen de muren van het school gaan werken aan de opdracht. 

De opdrachten die goed passen bij het project moeten een analytisch aspect bevatten wat de studenten aan het denken zet. Hierdoor zullen er resultaten ontstaan die wellicht nieuwe inzichten geven in de manier waarop de opdracht aangepakt kan worden – wat ook erg waardevol kan zijn voor de opdrachtgever. Maar dat betekent niet dat de opdrachten niet concreet moeten zijn. We willen wel dat het voor de studenten duidelijk is waar er naartoe moet worden gewerkt. De type opdrachten die geschikt zijn voor het project zijn bijvoorbeeld: visualisaties, automatiseren, optimalisatie en dergelijke bedrijfsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan: beheersystemen, administratiesystemen, dashboardtools, voorraadbeheer en managementsystemen om overzicht te krijgen in logistiek en magazijn. Of systemen voor interne medewerkers om bedrijfsvoering te regelen.

Voor meer informatie over het project of aanmelden van een opdracht graag een mail  naar Mandy Wertwijn via ac.wertwijn@windesheim.nl en / of Bram Tukker via b.l.tukker@windesheim.nl.