Lelystadse Oogstdag gaat door

25/08/2021

De Lelystadse Oogstdag gaat door. De vergunningen zijn rond, het veld ligt er op en top bij en de Lelystadse boeren en vrijwilligers staan paraat om Lelystad kennis te laten maken met het zelf oogsten van je eigen aardappelen en groenten. Dan leer je pas echt waar je eten vandaan komt.

Kom zaterdag 4 september jouw meter eten oogsten

Zelf aardappelen en groenten oogsten en meteen leren waar je eten vandaan komt?! Op zaterdag 4 september kan dat weer bij De Lelystadse Boer tijdens de Lelystadse Oogstdag. Van 10:00 tot 16:00 ben je welkom op het oogstterrein in de hoek van de Larserweg en de Anthony Fokkerweg (aan de overkant van de nieuwe parkeerplaats en terminal van Lelystad Airport). Je kunt er de heerlijkste en echt verse biologische aardappelen, rode bieten, suikermais, boontjes en pompoenen rooien. De entree is gratis en je betaalt alleen voor de door jou geoogste producten. We rekenen per meter oogst.

Leren waar je eten vandaan komt

De Lelystadse Oogstdag is leuk en leerzaam voor jong en oud en daarom een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor de inwoners van Lelystad. Met je handen in de klei worden al je zintuigen aangesproken en leer je pas echt waar je eten vandaan komt. In 2020 kon het evenement vanwege de Coronamaatregelen helaas niet doorgaan, maar in 2019 staken ruim 1.500 stadsgenoten de handen uit de mouwen om hun eigen groenten en aardappelen te oogsten. 

Basisschoolleerlingen oogsten eerste meters

Dit jaar krijgen 275 Lelystadse basisschoolleerlingen de kans om een dag eerder, op vrijdag 3 september, de eerste meters te oogsten. De oogstdag voor basisscholen is onderdeel van het programma van Zaadje tot Soep dat is ontwikkeld door IVN natuureducatie samen met een aantal andere partijen, waaronder De Lelystadse Boer. Ook in dit programma leren kinderen waar hun eten vandaan komt. Het programma bestaat uit 5 stappen: zaaien, verzorgen, oogsten, koken & proeven en vieren.

Meer weten

De meest actuele informatie vind je op www.delelystadseboer.nl/oogst