Bijeenkomsten voor ondernemers over Inkoop en Aanbesteden

28/10/2021

Lelystadse ondernemers lopen in de dagelijkse praktijk regelmatig tegen uitvoerders van opdrachten aan, waarbij zij zich afvragen waarom deze niet door een Lelystadse ondernemer is aangenomen. Ondernemers willen meer en vaker betrokken te raken bij opdrachten van de gemeente, het waterschap, de provincie, onderwijs en andere aanbestedende diensten, maar het is niet eenvoudig om ertussen te komen. Het expertisecentrum ‘Zakendoen met de Overheid’ van Bedrijfskring Lelystad helpt ondernemers hun weg vinden bij lokale inkoop en aanbestedingen.

Op 30 november en 16 december organiseren wij twee bijeenkomsten met het kenniscentrum Inkoop (KCI) van Gemeente Lelystad. Ondernemers krijgen de kans om kennis te maken met de medewerkers van het KCI van de gemeente om zo meer te leren over hoe het inkoop- en aanbestedingsproces bij de gemeente werkt. 

Diverse onderwerpen komen aan bod, zoals Europees en onderhands aanbesteden, wat is de aanbestedingskalender en hoe werkt deze, hoe kan je inschrijven en wat is de werkwijze van gemeente Lelystad? Ook is er veel ruimte om vragen te stellen. Daarnaast worden er concrete praktijksituaties besproken en is er praktische ondersteuning van experts op het gebied van inkopen en aanbesteden.

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 30 november en donderdag 16 december, beide dagen van 9:00 tot 11:00 uur.

Meld je aan via www.bedrijfskring.nl/inkoop.